Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Rădoi, vârf de lance în Piața Victoriei. „Nu se va întâmpla nimic, o să se aleagă cu nimic”
Ion Rădoi, vârf de lance în Piața Victoriei. „Nu se va întâmpla nimic, o să se aleagă cu nimic”

Ion Rădoi, vârf de lance în Piața Victoriei. „Nu se va întâmpla nimic, o să se aleagă cu nimic”

Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, este prezent, luni seară, la protestul din Piața Victoriei. După ce vineri a fost absent de la greva spontană de la metrou, acum Rădoi a ieșit cu acuzații la adresa Guvernului.

Prezent luni seară la protestul din Piața Victoriei, Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, nu a ratat ocazia de a lansa un val de acuzații la adresa Guvernului.

„Să vină cu cea mai mare bombă (n.red- premierul Cîțu), să ne facă proști pe toți românii. Alea au fost promisiuni electorale, nu se regăsesc în programul de guvernare. Sunteți mulțumiți că se propune să vi se ia din salarii, că vor să vă dea afară. Sa nu mai mintă!”, a spus Ion Rădoi.

În ceea ce privește negocierile dintre sindicaliștii de la metrou și Guvern, Rădoi a declarat că: „Din păcate este o minciună. Nu au propus nimic. Nu au venit cu niciun avantaj în vederea celor spuse. Așteptăm să vedem ce se întâmplă. Nu se va întâmpla nimic, o sa se aleagă cu nimic”, a mai spus liderul sindicaliștilor.

Ion Rădoi, președintele sindicatului aflat în spatele protestului care a blocat vineri circulația metroului în Capitală a declarat pentru Libertatea că nu s-a aflat în București în timpul protestelor. Ion Rădoi este liderul de sindicat la metrou de peste 15 ani. În perioada 2000-2008, el a fost parlamentar PSD.

Câteva sute de persoane au plecat în marş, luni, spre Piaţa Victoriei din Capitală, după ce inițial s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Participanţii au fost flancaţi de jandarmi pe tot traseul, ocupând prima bandă de circulaţie pe traseul: bulevardul Gheorghe Magheru – Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei.

Protestatarii au scandat ”Jos Guvernul!”, ”Libertate!”, ”Jos masca!”, ”Fără botniţă”, au fluturat steaguri tricolore şi au suflat în vuvuzele.

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat luni că se alătură protestelor anti-restricţii în întreaga ţară, urmând să participe la acţiunile ce vor avea loc în faţa prefecturilor din toată ţara şi în Piaţa Universităţii din Capitală.