Ion Iliescu despre Marian Vanghelie: "A ajuns golanul ăsta să dea linia partidului"

Ion Iliescu despre Marian Vanghelie: "A ajuns golanul ăsta să dea linia partidului"

ACTUALIZAT. Invitarea lui Sorin Oprescu la Congresul PSD a încins spiritele în rândul social-democraţilor. Primarul General a ripostat făcându-l fraier pe liderul PSD Bucureşti, Vanchelie l-a ironizat la rândul său pe Oorescu: "Discursul lui m-a dat pe spate". Iliescu îl recheamă, voalat, oricând în partid.

"Oprescu nu trebuia invitat pentru că face afaceri cu PDL, cu Elena Udrea şi Bogdan Buzăianu", i-a spus Marian Vanghelie lui Victor Ponta ieri seară la şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Vanghelie a adăugat că nu i-a plăcut acest lucru, moment în care a intervenit Ion Iliescu şi i-a retezat discursul. "Nici mie nu mi-a plăcut ce ai făcut cu Dan Diaconescu. Aşa că ia loc", i-a spus Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD s-a referit la faptul Marian Vanghelie l-a invitat pe patronul OTV să participe şi să ia cuvântul la Conferinţa organizaţiei de Bucureşti desfăşurată joi seară.   Opoziţia lui Vanghelie faţă de Oprescu l-a iritat destul de tare pe Ion Iliescu. Potrivit unor surse din PSD, ieri seară, într-un grup restrâns de lideri PSD, Ion Iliescu a avut o exprimare foarte dură la adresa lui Vanghelie.

"A ajuns golanul ăsta să dea linia partidului!", ar fi spus Iliescu indignat că Vanghelie s-a opus invitării lui Sorin Oprescu la Congresul PSD.

Este de notorietatea relaţia strânsă dintre Sorin Oprescu şi Ion Iliescu. Primarul capitalei este considerat copilul de suflet al lui Ion Iliescu. Ponta: "Eu l-am invitat, îmi asum"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Eu l-am invitat. Îmi asum acest lucru", i-a replicat Victor Ponta. Iar Sorin Oprescu a confirmat participarea la Congres, a declarat Radu Moldovan, purtătorul de cuvânt al PSD. Nu doar Vanghelie a fost iritat de invitarea lui Sorin Oprescu, dar cum faptul fusese deja consumat şi-au exprimat nemulţumirile doar în particular. UPDATE, ora 14.15: Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a ajuns la Congresul PSD, aşezându-se chiar în faţa scenei, cu vedere la prezidiu. Fostul lider al partidului, Mircea Geoană, pe de altă parte, este undeva mai degrabă pierdut în sală. Pentru prima dată în ultimii cinci ani, Geoană nu a avut loc nici la prezidiu, rezervat lui Victor Ponta, Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Liviu Dragnea, nici mai în spate pe scenă, între liderii din teritoriu. UPDATE, ora 14.30: Ion Iliescu justifică prezenţa lui Sorin Oprescu: "calitatea lui Sorin Oprescu ca invitat e de primar general, restul sunt chestiuni de evoluţie a lui". Întrebat dacă îşi doreşte apropierea de PSD a primarului general al Capitalei, Iliescu a replicat:"De ce nu? E opţiunea lui." UPDATE, ora 14.40: Aclamat îndelung de PSD-işti, Oprescu li s-a adresat de la tribună cu formula "stimate popor PSD". "Mă simt onorat pentru gestul dumneavoastră de înţelepciune politică şi îndrăznesc să spun de prietenie. Niciodată n-am să mă dezic de originile mele", a mai spus primarul Capitalei, fost membru PSD.

UPDATE, ora 15.15:

Oprescu: "Marian e un fraier" Ajuns la Congresul PSD, Oprescu a ripostat la rândul său: "Marian e un fraier! Să-şi vadă de străzile alea, să şi le repare, că le-a promis la ăia că le repară de nu ştiu când, să facă curăţenie şi dup-aia stăm de vorbă amândoi pe toate problemele (…) Eu sunt ăla care de la primăria generală am preluat 93 de străzi ca să le fac, nu ca să mă aflu în treabă", a fost reacţia lui Oprescu referindu-se la criticile pe care i le-a adus preşedintele PSD Bucureşti. El a susţinut că ceea ce i se întâmplă din partea fostului coleg de partid se încadrează în principiul "niciun bine nu rămâne nepedepsit". "Asta mi se întâmplă şi mie vizavi de chestia asta. Nu-l bag în seamă", a susţinut Oprescu, cu privire la Vanghelie.

Vanghelie: "Discursul lui Oprescu m-a dat pe spate" La rândul său, Marian Vanghelie a comentat ironic, disucrusul lui Sorin Oprescu la Congresul PSD. "Un mesaj foarte dur la adresa lui Traian Băsescu, a lui Elena Udrea şi exact cum se bate în Consiliul General s-a bătut şi aicea. Ne-a dat pe spate. Pe mine unul, m-a dat pe spate, mi-au dat lacrimile, pe cuvânt! Dar nu vreau să glumesc pe tema asta, că-i o glumă proastă. Cred că e mai important mesajul pe care-l trimitem, de solidaritate pentru categoriile sociale şi într-adevăr că ne interesează acest lucru. Restul... glumiţe! Mai facem fiecare dintre noi câte una, câte alta, sunt jocuri de gleznă, se practică în politică, sunt frumoase", a comentat Vanghelie. Articole similare:

  • Victor Ponta: "Duşmanul are un chip şi un nume: Traian Băsescu"
  • Sorin Oprescu către "poporul PSD": Niciodată n-am să mă dezic de orginile mele
  • PSD îşi schimbă statutul: simpatizanţii şi voluntarii vor vota candidatul la preşedinţie
  • Botniţă pentru Mircea Geoană la Congresul PSD
  • Vanghelie: Oprescu să se debaraseze de afacerile cu PDL şi Udrea