"Cine vrea, individual, îşi face cerere de admitere în partid ca membru simplu şi o ia de jos în sus. Nu poate fiecare să vină cu pretenţia să vină să fie cocoţat în funcţii de conducere", a afirmat Iliescu.
”Sorin Frunzăverde este un caz atipic, particular, într-o situaţie dată, care nu poate fi amplificat foarte mult pentru că atunci sunt reacţii de genul: noi am stat sub aceşti indivizi care acum vin la plăcinte", a spus Iliescu, la Comitetul Executiv Naţional.

În ceea ce priveşte membrii PDL care vor să treacă la PSD, Ion Iliescu a susţinut că aceştia trebuie să vină individual, să facă o cerere de admitere în partid ca membru simplu şi să o ia "de jos în sus, de la zero" şi să nu fie cu pretenţii.

"Există criterii de primire în partid. Îl judecă organizaţia locală dacă e compatibil cu acest partid", a spus preşedintele de onoare al PSD.

Referindu-se la faptul că până acum nu au fost desemnaţi toţi candidaţii din partea USL pentru alegerile locale, Ion Iliescu spune că probabil sunt chestiuni "de ambiţii personale" de o parte sau de alta şi că acest lucru se întâmplă când este vorba despre o coaliţie.