Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis și Cioloș încep să ia distanță
Iohannis și Cioloș încep să ia distanță

Iohannis și Cioloș încep să ia distanță

După ce preşedintele Iohannis a declarat, la Timişoara, că guvernul Cioloş nu e al său, întâlnirea săptămânală dintre premier şi preşedinte a dispărut de pe agenda Executivului.

 Întrebat dacă a stabilit o întâlnire cu preşedintele care şi-a exprimat unele nemulţumiri faţă de Guvern, Cioloş a răspuns sec: „Am stabilit mâine (miercuri – n.r) o întâlnire. Dânsul vă poate da răspunsul la acest lucru, nu eu”. Ulterior, șeful statului a anunțat pe Facebook că a suferit o intervenție chirurgicală la umărul drept. „Operaţia a fost una reuşită, mă simt bine şi mâine (n.r.- miercuri) îmi voi relua activitatea”, a precizat el.

Tensiuni între cele două Palate au mai fost și luna trecută. Consilierul premierului pe politică externă, Cătălin Ungur a afirmat că România e mult prea puţin prezentă în dezbaterile publice europene, transatlantice sau la Washington. De asemenea, el a subliniat că în cadrul NATO România trebuie să fie mai hotărâtă. În replică, fostul consilier prezidenţial Dan Mihalache a spus că nu trebuie să „ne autoflagelăm şi să ne explicăm între noi fără să ne întrebe nimeni cât de slabă şi lipsită de imaginaţie” este politica externă a ţării noastre.