Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis se întâlneşte, mâine, cu George Friedman, fondatorul companiei de consultanţă Stratfor
Iohannis se întâlneşte, mâine, cu George Friedman, fondatorul companiei de consultanţă Stratfor

Iohannis se întâlneşte, mâine, cu George Friedman, fondatorul companiei de consultanţă Stratfor

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, la Palatul Cotroceni, cu George Friedman, fondatorul companiei americane de consultanţă strategică Stratfor, informează Administraţia Prezidenţială.

Stratfor este o agenţie de analize strategice şi militare înfiinţată de George Friedman în 1996 în Austin, Texas, fiind recunoscută la nivel mondial pentru rapoartele furnizate.

Potrivit mediafax.ro, George Friedman s-a aflat ultima dată la Bucureşti în octombrie anul trecut, când a participat la Bucharest Forum 2014.

În primăvara aceluiaşi an, el s-a întâlnit, tot la Bucureşti, cu directorul Serviciului Român de Informaţii, cu care a discutat despre dinamica mediului de securitate regională, securitatea energetică, relaţia transatlantică, NATO, UE şi parteneriatul strategic România-SUA, Friedman fiind atunci într-un turneu în mai multe ţări din regiunea Mării Negre.

Acum, prezenţa lui George Friedman la Bucureşti apare şi în contextul crizei din Grecia, zona euro pregătindu-se pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: