Evenimentul Zilei > Politica > IOHANNIS se întâlneşte cu premierul DĂNCILĂ şi noii MINIŞTRII, mai puţin doi
IOHANNIS se întâlneşte cu premierul DĂNCILĂ şi noii MINIŞTRII, mai puţin doi

IOHANNIS se întâlneşte cu premierul DĂNCILĂ şi noii MINIŞTRII, mai puţin doi

O întâlnire a noilor miniştri cu premierul Viorica Dăncilă a avut loc marţi, la Palatul Victoria, înainte ca aceştia să depună jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

În jurul orei 15,00, noii miniştri şi premierul Viorica Dăncilă au plecat împreună din sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a emis decretul de remaniere guvernamentală, ţinând cont de propunerile formulate de PSD.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluţie slabă. Sunt în continuare de părere că soluţia corectă pentru România ar fi fost şi este în continuare înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României. Până atunci avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să ţin cont de câteva lucruri. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele: preşedinţia Consiliului UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministere îşi fac treaba, fiecare expert îşi face treaba şi abordarea României este una coerentă. În concluzie, este nevoie de miniştri care performează foarte bine. Al doilea lucru de care trebuie să ţinem cont este că mai avem foarte puţin timp. Deja au început şi sunt în plină desfăşurare vizitele pe care le primim din partea instituţiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim, pentru a discuta şi pentru a verifica dacă suntem pregătiţi pentru a prelua această preşedinţie. Trebuie să acţionăm repede”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Iohannis a prezentat lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care şeful statului a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate.

„Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor”, a precizat Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, se numesc în funcţia de membru al Guvernului:

Gabriel Leş – ministru al Apărării Naţionale

Marius Budăi – ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale

Niculae Bădălău – ministru al Economiei

Daniel Breaz – ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale

Alexandru Petrescu – ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Constantin-Bogdan Matei – ministru al Tineretului şi Sportului.

„Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate”, a declarat Iohannis, transmite Agerpres.