Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis îl COPIAZĂ la indigo pe Juncker: Deutsche Welle anunță că NU se va SFÂRȘI BINE
Iohannis îl COPIAZĂ la indigo pe Juncker: Deutsche Welle anunță că NU se va SFÂRȘI BINE

Iohannis îl COPIAZĂ la indigo pe Juncker: Deutsche Welle anunță că NU se va SFÂRȘI BINE

Declarațiile lui Klaus Iohannis din ultimul timp (și nu numai) par trase la indigo cu cele ale președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, inclusiv în cuvintele folosite, dar și în contextul în care acestea sunt spuse.

O declarație de presă dată de Klaus Iohannis , în care vorbește de Europa, este aproape identică cu cea lui lui Jean Claude Juncker, arată Deutsche Welle, citat de flux24.

Jean Claude Juncker: ”Europa nu poate funcționa dacă nu lucrăm toți în sensul a ceea ce ne unește și ne apropie, lăsând deoparte conflictele de competențe și rivalitățile dintre instituții”

Klaus Iohannis: ”Trebuie să ne concentrăm pe demersuri, pe proiecte, pe abordări care ne unesc și nu pe acelea care aprofundează diviziunea”.

Cei de la Deutsche Welle propun două variante pentru această asemănare incredibilă:

1. Președintele României s-a plasat dintru început, ca gândire și atitudine, în centralitatea europeană, încât este firesc ca discursul său să fie identic cu cel al Președintelui Comisiei, cu atât mai mult cu cât în politică originalitatea nu este neapărat o valoare.

2. Președintele României, aflat, inevitabil, la marginea zonei de reflecție și decizie europeană, ține neapărat să creeze impresia că se află în centrul însuși, imitând postura președintelui Comisiei.

Dar aceste declarații ale lui Iohannis, care pare că “nu are absolut nicio propunere de făcut în numele societății românește, vorbind exclusiv în numele unei centralități europene vag definite, este ciudată și nu are cum să sfârșească bine”, coincid jurnaliștii.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: