„Nu am urmărit în detaliu. Nu e treaba mea să urmăresc în detaliu ce declară ambasadorii, dar am înţeles că au fost nişte exprimări care poate au fost deplasate, poate au fost interpretate. E pur şi simplu păcat, fiindcă tragedia s-a produs şi atunci trebuie să abordăm chestiunea cu maximă seriozitate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, Iohannis a spus că a admirat gestul românului devenit erou după ce a adăpostit mai multe persoane în timpul atentatului de sâmbătă din Londra.

„E demn de toată stima. E un exemplu pentru tânăra generaţie”, a subliniat preşedintele.

Şeful statului a fost întrebat dacă îl va decora pe acesta pentru gestul său.

„E o idee care poate fi urmărită, de ce nu?”, a replicat Iohannis.

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a făcut niște declarații halucinante după atentatul din capitala Marii Britanii. 

„Sunt în ţară, care e problema? Am fost chiar naş. Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viaţa. Am comunicat, avem celulă de criză, totul a fost sub control, de altfel cred că m-aţi auzit vorbind toată noaptea”.