Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis a semnat decretul. I-a scos imediat la pensie
Klaus Iohannis a semnat decretul. I-a scos imediat la pensie

Klaus Iohannis a semnat decretul. I-a scos imediat la pensie

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, mai multe decrete. România va avea parte de o serie de schimbări. Acesta a acceptat instituirea anului 2022 ca Anul Smaranda Brăescu.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, mai multe decrete, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Acesta a mai semnat multe decrete importante pe 7 ianuarie 2022.

Ce decizii a luat Iohannis?

– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021 (PL-x 559/08.11.2021);

– Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 100/2021 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și abrogarea unor acte normative din domeniul protecției sociale (PL-x 339/20.09.2021);

– Decret pentru promulgarea Legii privind declararea primei zile de duminică din luna iunie ca Ziua națională a supraviețuitorilor de cancer (PL-x 454/11.10.2021);

– Decret privind promulgarea Legii pentru instituirea anului 2022 ca Anul Smaranda Brăescu (PL-x 533/25.10.2021);

Sursa: arhiva EVZ

– Decret pentru promulgarea Legii privind completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (PL-x 66/17.02.2020);

– Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Iona Nicoleta Niculae – pensionare, la data de 15 ianuarie 2022.

Surpriză de proporții din partea lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat și Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 104/2021 privind înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Instituţia „îndeplineşte atribuţiile de autoritate competentă de securitate cibernetică la nivel naţional pentru furnizorii de servicii de găzduire/hosting, de servicii tip cloud şi furnizorii de reţele de distribuţie de conţinut”.

„Prin derogare de la prevederile art.16 alin.(l) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, personalul nominalizat în echipele proiectelor finanţate prin programe, instrumente, mecanisme, fonduri europene sau internaţionale în care DNSC participă, este plătit la tariful orar/zilnic/lunar specificat prin contractul de finanţare. În cazul în care contractul de finanţare nu specifică tariful orar/zilnic/lunar, se utilizează plafoanele stabilite în Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare aflat în vigoare”, prevede legea, potrivit Realitatea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: