Klaus Iohannis sare în APARAREA judecătoarei numită de el, în chestiunea completurilor de judecată: „Nu este niciun fel de problemă”

Klaus Iohannis sare în APARAREA judecătoarei numită de el, în chestiunea completurilor de judecată: „Nu este niciun fel de problemă”

Klaus Iohnnis a comentat joi la Cotroceni motivarea Curții Constituționale cu privire la compunerea completurilor de judecată, susținând că instanțele vor avea grijă să le aplice așa cum a dispus CCR.

Întrebat despre motivarea CCR în ceea ce privește completurile de cinci judecători, care ar fi funcționat ilegal, inclusiv sub conducerea Liviei Stanciu, pe care președintele a numit-o, Iohannis a precizat că „această chestiune se rezolvă în instanță. Justiția este independentă, nu pot politicienii să rezolve”.

Președintele a mai răspuns la întrebarea jurnaliștilor, dacă conducerea ÎCCJ ar trebui dizolvată, întrucât nu a aplicat legea nici atunci, nici acum: 

„Dacă aceste chestiuni au fost corectate, instanțele vor avea grijă să le aplice așa cum s-a dispus de către Curtea Constituțională. Nu cred ca este niciun fel de problemă aici”.

Ne puteți urmări și pe Google News

CCR a publicat motivarea deciziei privind completurile de judecată, precizând că există conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema înființării completurilor de 5 judecători. Astfel, CCR a precizat că CSM are obligația de a identifica soluțiile cu privire la compunerea legală a completurilor de judecată.