„O contribuţie importantă la creşterea economică a ţării noastre o are utilizarea fondurilor europene. Practic, 65% din investiţiile care se fac la nivel naţional sunt finanţate din fonduri externe nerambursabile'', a afirmat Rovana Plumb, potrivit Agrepres.

Ministrul s-a aflat la sediul Primăriei Târgoviște, cu ocazia aceasta semnând mai multe proiecte cu fonduri europene pentru administrațiile locale din județul Dâmbovița.

„La nivelul judeţului Dâmboviţa, astăzi, împreună cu cele patru proiecte care au fost semnate în prezenţa noastră, judeţul are 2.827 de contracte de finanţare semnate cu o sumă totală de 1,4 miliarde de lei, din care s-au făcut deja plăţi către beneficiari din implementarea acestor contracte de 466 de milioane de lei. Ceea ce doresc să subliniez este că, în primul rând, sistemul de gestiune şi control care respectă toate regulamentele şi criteriile impuse la nivelul UE, cel mai mare rol îl au beneficiarii. Datorită lor (…) se pot aduce bani europeni în România'', a mai completat ministrul Fondurilor Europene, conform aceleiași surse.

Cu ocazia evenimentului din Târgoviște au fost semnate patru proiecte cu finanțare bazată pe fonduri europene. Primul dintre ele vizează reabilitarea unei școli, în valoare de 22,2 milioane de lei. Alte două, în valoare de 13,1 de milioane de lei, se referă la reconversia unor terenuri deteriorate din Pucioasa iar în ultimul proiect se urmărește extinderea și reabilitarea unui centru de zi din Găești, implicând aproximativ 3 milioane de lei.