Evenimentul Zilei > Actualitate > Inundații în Banat: Drumuri acoperite de apă, 140 de pui înecați
Inundații în Banat: Drumuri acoperite de apă, 140 de pui înecați

Inundații în Banat: Drumuri acoperite de apă, 140 de pui înecați

În urma intrării în vigoare a avertizării hidrologice Cod Portocaliu și ulterior de Cod Roșu (până miercuri la ora 18:00), în vestul țării, pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe localități.

În cursul dimineții, pompierii timișeni au fost solicitați în cazul a câtorva situații punctuale în localitățile Nădrag, Coșteiu de Sus, Crivina și Poieni, în care carosabilul sau gospodării au fost inundate, ca urmare a precipitațiilor abundente și a scurgerilor de pe versanți.

De asemenea, în localitatea Crivina, s-a dispus construirea unui dig din saci de nisip pe o porțiune de aproximativ 50 m în apropierea parcului central. În continuare se monitorizează situația din teren. ”Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, să-şi păstreze calmul şi să respecte recomandările autorităților locale”, transmit oficialii ISU Timiș.

Bărbat dispărut în Arad

Între timp, în județul Arad, Secția de pompieri Bârzava intervine cu o barcă pe râul Mureș, pe raza Satului Bulci (Com. Bata) pentru căutarea unui bărbat în vârstă de 64 ani pe care nu l-a mai văzut nimeni de duminică. ”Căutările pe Răul Mureș se desfășoară cu dificultăți. Datorită cantităților de precipitații din ultima perioada nivelul apei este ridicat, debitul mare și curenți puternici”, arată reprezentanții ISU Arad.

140 de pui de găină s-au înecat în Caraș-Severin

Încă de la prânz au fost înregistrate atingeri și depășiri ale cotelor de atenție pe râurile și pârâurile: Goleț, Bistra, Rusca, Pogăniș, Valea Mare, Bîrzava, Caraș, Gîrliște, Miniș, iar pe raza localității Turnu Ruieni, s-a înregistrat depășirea cotei de inundație a râului Sebeș.

De asemenea, s-au înregistrat, până la această oră, câteva situații pentru gestionarea cărora au fost solicitați pompierii militar cărășeni, în localitățile Prisaca, Oțelu Roșu, Caransebeș, Obreja, Moldova Nouă, Glimboca și Moceriș.

”În municipiul Caransebeș a fost inundată str. Pinilor, unde, până la sosirea forțelor profesioniste de intervenție, localnicii s-au mobilizat și au acționat pentru curățarea șanțurilor, sprijinind evacuarea normală și reușind astfel, să împiedice pătrunderea apei în gospodării. În localitățile Moldova Nouă, Glimboca și Moceriș s-a intervenit pentru evacuarea apei din pivnițe, iar în Oțelu Roșu a fost inundată o casă, fiind afectate mai multe camere. În localitatea Prisaca, a fost inundată o curte și grădina unei gospodării, apa pătrunzând inclusiv în casă. Au pierit aproximativ 140 pui de găină și au fost afectate peste 2000 mp de culturi și răsaduri. În continuare se monitorizează situația din teren, forțele inspectoratului nostru fiind pregătite să intervină în sprijinul comunităților afectate”, au informat oficialii ISU Caraș Severin.