Evenimentul Zilei > Actualitate > Dilema ivită în cazul Gelu Oltean. Marele mister al operațiunii ayahuasca
Dilema ivită în cazul Gelu Oltean. Marele mister al operațiunii ayahuasca

Dilema ivită în cazul Gelu Oltean. Marele mister al operațiunii ayahuasca

Directorul Evz și Capital Dan Andronic a dezvăluit că Gelu Oltean a vorbit în mod deschis în timpul interviului pe care i l-a luat, în februarie, despre ceaiul despre care acum DIICOT spune că ar avea efecte halucinogene

Într-o intervenție la postul România Tv, directorul Evenimentul Zilei și Capital, Dan Andronic, a dezvăluit cum a decurs întâlnirea cu Gelu Oltean, în cursul lunii februarie, când cel din urmă a povestit cu lux de amănunte revelația cunoscută în urma ședințelor care i-au cauzat probleme.

EXCLUSIV. Gelu Oltean vorbea pe șleau despre drogurile pe care le lua cu iubita

„Gelu Oltean vorbea cu entuziasm despre aceste ceaiuri. Mi-a povestit de experiența pe care a avut-o în Peru, de șamani, era foarte entuziasmat. Ceea ce m-a surprins și nu am reușit să înțeleg e că vorbim cu un om cu o experiență foarte mare. Vorbim de un ceai care e considerat un drog. Cum îl introducea în țară? El era foarte comunicativ, există o fractură logică în toată povestea”, a declarat Dan Andronic.

„Sincer, când l-am auzit vorbind de acest ceai și aceste experiențe, nu mi s-a părut nimic în neregulă. Îmi e foarte greu să fac legătura, și acum, între cele două zone. Nu era un cetățean care s-a entuziasmat că a trecut pe o stradă din Amsterdam.Mi-a spus că acest șaman vine periodic în România. A rămas că mai stăm de vorbă, dar eu nu am marșat la această poveste. Nu știu dacă există și un grup de whatsapp. Chiar vă rog să citiți interviul, vorbea entuziasmat. Când crezi că ceva este ilegal, nu vorbești așa de obicei.Întrebarea cheie e cum au intrat aceste droguri în țară?”, a punctat directorul Evenimentul Zilei și Capital.

„Am auzit toate variantele, cum că ar fi fost apropiat de Virgil Ardelean și prin această lovitură se merge către Dacian Cioloș. Încă o dată, vorbin de fostul șef de la „Doi ș-un sfert”, nu vorbim de un inginer care a făcut un experiment. Ceea ce vreau să subliniez e că există ceva ce nu se spune. Am aflat că erau și vedete, politicieni, care mergeau acolo. Am înțeles că era selectată clientela, nu tonu toți își permiteau să plătească 550 de euro pentru o ședință”, a dezvaluit Dan Andronic.

Întrebarea asupra căreia s-a concentrat Dan Andronic a fost reluată și de Daniela Tobă, un om important în fosta structură a STS.

„Și mă întreb io așa, în locul DIICOT-ului care nu se întreabă, că dacă se întreba am fi aflat și noi, cum naiba au băgat Vanessa cu Gelu și cu Thomas kilograme întregi de ayahuasca pe la graniță? Granița aia parfumată și pregătită cu fundiță roșie de ani de zile pentru Schengen cică. Iar la cum arată lucrurile, nici nu erau la primul transport. Cum? Cum? ”, a scris pe facebook Daniela Tobă, fost şef birou relaţii publice la STS.

„Și aș mai vrea să știu cîte centre d-astea de băut și fumat aiahuașcă există în țară, să nu mai umplu de nebună prin Kaufland. Nu de alta, dar încă din 2017, de exemplu, se lăuda un nene pe net că și-a deschis centru de healing după ce a experimentat cu aiahuașcă și a hotărît să împărtășească și românilor experiența lui. Mai mult, pînă de curînd vindea un alt nene ceai pe olx, da’ s-a speriat și a retras iute anunțul. DIICOT oricum nu ne poate spune cîte sînt, că el se autosesizează numa’ la foști șefi de servicii secrete”, a mai punctat Daniela Tobă

Gelu Oltean, fost şef al DGIPI, organiza împreună cu iubita lui, Vanessa Youness, şi cetăţeanul britanic Thomas Lishman şedinţe de şamanism la care participau zeci de persoane, unde se consumau droguri, respectiv o băutură tradiţională folosită de triburile din Amazon, care provoacă viziuni şi halucinaţii,