Dacă până mai ieri cei care voiau să facă grătare alegeau ca locație parcul Tineretului, de câteva zile Primăria le-a interzis acest lucru. O hotărâre adoptată în Consiliul Local al Sectorului 4 interzice grătarele în parcuri, în apropierea acestora, dar și în preajma locurilor de joacă. Cu alte cuvinte, grătarele amplasate din dispoziția fostului primar, Cristian Popescu Piedone, ar putea dispărea. Amenzile pentru cei care nu respectă prevederea sunt usturătore: pornesc de la 50 de lei și ajung la 1500 de lei! Această decizie îi va afecta si pe proprietarii de terase și localuri care vindeau preparate din carne

Noua hotărâre luată în Consiliul Local interzice vânzarea de băuturi alcoolice în apropierea școlilor și, în general, a unităților de învățământ. Amenzile pentru astfel de activități ajung până la 500 de lei. Cei care sunt prinși că mănâncă semințe pe stradă sau cei care aruncă gunoaie la întâmplare vor fi sancționați și ei de către Poliția Local Sector 4. 

Parcul Tineretului era una din locațiile preferate ale bucureștenilor când venea vorba de o ieșire la iarbă verde. Iar grătarele erau luate cu asalt. În week-end dacă nu veneai devreme să ocupi un loc, nu aveai unde să îți prepari micii, ceafa, pastrama sau legumele.