Evenimentul Zilei > Social > Interpol, în alertă maximă. Rețelele mafiote vor să pună mâna pe vaccinul anti-COVID
Interpol, în alertă maximă. Rețelele mafiote vor să pună mâna pe vaccinul anti-COVID

Interpol, în alertă maximă. Rețelele mafiote vor să pună mâna pe vaccinul anti-COVID

„În timp ce guvernele se pregătesc să lanseze campaniile de vaccinure, organizațiile criminale intenționează să se infiltreze sau să perturbe lanțul de aprovizionare",  susține secretarul general al Interpol.

Agenția globală Interpol a avertizat miercuri că rețelele de criminalitate organizată sunt foarte interesate de banii pe care îi pot obține de pe urma pandemiei Covid-19 și ar putea chiar să încerce să vândă vaccinuri   false.

Reprezentanții Interpol, organizație care are sediul principal în orașul francez Lyon, au declarat că au lansat o alertă globală pentru aplicarea legii în 194 de țări membre, avertizând statele lumii să se pregătească pentru a contracara rețelele de criminalitate organizată care vizează vaccinurile Covid-19, atât u fizic, cât și prin atacuri cibernetice. Șefii interpol au dat chiar exemplul unor indivizi care au promovat, vândut și administrat vaccinuri false.

„În timp ce guvernele se pregătesc să lanseze vaccinurile, organizațiile criminale intenționează să se infiltreze sau să perturbe lanțurile de aprovizionare”, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.

Atenție la site-urile false

„Rețelele criminale vor viza, de asemenea, membrii publicul larg prin intermediul unor site-uri false și a unor remediilor false, care ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea și chiar pentru viața oamenilor”, a declarat Juergen Stock.

În declarația sa, reprezentantul Interpol a subliniat, de asemenea, necesitatea coordonării între autoritățile de aplicare a legii și organismele de reglementare a sănătății, subliniind că aceastăcoordonare joacî un rol vital pentru a asigura siguranța persoanelor și bunăstarea comunităților.

„Este esențial ca forțele de ordine să fie cât mai pregătite posibil pentru ceea ce va fi un atac al tuturor tipurilor de activități infracționale legate de vaccinul Covid-19, motiv pentru care Interpol a lansat acest avertisment global”, a încheiat Stock.

Pe lângă pericolul de a comanda produse false care pot pune viața oamenilor în pericol, o analiză efectuată de Interpol Cybercrime Unit a arătat că din 3.000 de site-uri web asociate cu farmaciile online suspectate de vânzarea de medicamente și dispozitive medicale ilicite, aproximativ 1.700 conțineau capcane cibernetice, în special malware de phishing și spam, scrie Jerusalem Post.

Orgia „singuratică” de la Bruxelles! Culisele unei mușamalizări de pomină

Domnia Antihristului a început, spune profeția care a prevăzut avioanele și submarinele