Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul de Interne: PRIORITAR este programul de guvernare, nu REFERENDUMUL
Ministrul de Interne: PRIORITAR este programul de guvernare, nu REFERENDUMUL

Ministrul de Interne: PRIORITAR este programul de guvernare, nu REFERENDUMUL

Întrebată despre referendumul anunțat de președintele Klaus Iohannis în legătură cu aministia și modificarea Codului Penal, Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că prioritară în acest moment este aplicarea măsurilor din programul de guvernare al PSD, dar dacă se va ajunge la un referendum ministerul îl va organiza.

"Prioritatea e programul de guvernare, dar se va respecta legea și dacă va fi nevoie se va organiza un referendum", a afirmat Carmen Dan

Întrebată de jurnaliști de ce s-au dispus retragerea jandarmilor din fața sediului PSD la protestul de duminică seară, ministrul de Interne a răspuns că a primit solicitarea din partea șefului Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

"Jandarmii n-au avut alt obiectiv decât de a proteja cetățenii care manifestau și le mulțumesc că s-au asigurat că oamenii sunt protejați. La solicitarea președintelui Camerei i-am retras ca să nu cumva să se creadă că ne pregătim de un asediu. Jardarmii erau acolo doar ca să le asigure protecția", a explicat ministrul.

În legătură cu jandarmul agresat la proteste, Carmen Dan a spus că se vor face verificări. "Ce pot să vă spun este că jandarmul este bine, deși a avut arcada spartă", a adăugat ministrul de Interne.