Polițiștii l-au „ridicat” din pat, de la un hotel, din Sinaia, acolo unde cheltuia banii furați din casa celui căruia îi luase și iubita. 

Seria de infracțiuni a debutat vineri, atunci când Cosmin Andraș Cazan, de 35 de ani, „un băiat cuminte” din comuna Smeeni, cum se autointitulează pe Facebook, a avut o altercație cu un tânăr, lângă Gara din Buzău.

În urma incidentului, Cazan ar fi fost chemat la sediul poliției ca să dea explicații, așa cum se plânge într-o postare video pe pagina sa de socializare. Polițiștii au transmis, însă, că interlopul ce se laudă a fi „un băiat de la țară, cuminte, pe care îl respectă toată lumea din țara asta” ar mai fi dat și o spargere, la un magazin din comuna Săhăteni, de unde ar fi furat mai multe bunuri, în valoare de 15.000 de lei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce s-a îmbătat și și-a spus „oful” pe Facebook, că „l-a luat Miliția degeaba” din cauza unor „prăduitori” și că el „fură numai de afară”, Cazan și-a adus aminte de un localnic, de 34 de ani, din comuna Merei care îi datora niște bani.

Discuțiile dintre cei doi au degenerat, iar interlopul l-ar fi agresat pe bărbatul din Merei și, sub amențări, ar fi întreținut relații sexuale cu concubina acestuia, chiar în prezența iubitului.

La plecare, Cazan ar fi luat mai multe bunuri și sume de bani din locuință și ar fi forțat-o pe femeie să-l însoțească, amenințând-o în continuare cu acte de violență.

Abia după plecarea interlopului, sâmbătă dimineața, tânărul din Merei a avut curajul să sune la 112. Cu ajutorul colegilor din Prahova, polițiștii din Buzău l-au găsit pe Cosmin Andraș Cazan la un hotel, din Sinaia, unde se cazase cu femeia sechestrată.