Evenimentul Zilei > Social > Noi DESCOPERIRI şi INTERCEPTĂRI TELEFONICE în dosarul de ŞPAGĂ la Facultatea de MEDICINĂ
Noi DESCOPERIRI şi INTERCEPTĂRI TELEFONICE în dosarul de ŞPAGĂ la Facultatea de MEDICINĂ

Noi DESCOPERIRI şi INTERCEPTĂRI TELEFONICE în dosarul de ŞPAGĂ la Facultatea de MEDICINĂ

Doi tineri au fost arestați, la Iași, sub suspiciunea că ar fi intervenit pe lângă mai mulți profesori de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, ca să îi determine să le acorde note de trecere studenților restanțieri.

Totul a pornit de la nişte denunţuri făcute la finalul lunii Iunie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

În discuții telefonice cu studenți restanțieri și cu alte persoane, ai ar fi stabilit „o verigă importantă în stabilirea contactelor între cumpărătorii de influență și traficanții de influență, în ziua efectivă a examenelor, în incinta UFM Iași a cabinetelor cadrelor didactice și a personalului administrativ”.

În mai multe interceptări, obținute de Ziarul de Iași, apar detalii din dosar care relevă modul în care acționau studenții.

Unul dintre cei doi suspecți, Mustafa Adbi, student la Universitatea ieşeană, ar fi fost „cunoscut în rândul studenţilor din cadrul UMF Iaşi ca fiind unul dintre studenţii care “interacţionează” cu cadrele didactice, în sensul că are influenţă asupra profesorilor pentru a-i determina prin remiterea de sume de bani în valută să emită note de promovare în favoarea studenţilor restanţieri”, notează anchetatorii, conform Ziarul de Iaşi.

Conversaţie interceptată de procurori între Rareş Ene şi prietena sa:

Rareş: „Băi, Ema! Arăbuţul ăsta e magic!”

Ema: „A?”

Rareş: „Face din c**** bici şi îl face să şi pocnească!”

Ema: „Ce c**** am mâncat băi!”

Rareş: „Băi, deci vine, băi Ema, dar eu nu am văzut mă, nu, deci nu există, mă duc gen singur pe p*** mea! Bună ziua că ştiţi că aşa, că vreau, a, am găsit o întrebare greşită între timp!”

Ema: „Aha.”

Rareş: „Dom’le că aş vrea să fac şi aşa şi aşa, se uită ăsta la mine, nu! Treceţi mai mult, ora a trecut, hai! Şi îl iau pe ăsta, băi nu, hai vino cu mine, băi şi a intrat omul în cabinet o secundă şi face ia intră tu acum! Şi am zis ce ai mă! Intră, intră şi am zis cum se numeşte… dar la care se uită ăsta, face ai 5,08! Poftim? Da băiatule, ai 5,08! Ce mai vrei?”

Ema: „Aha!”

Rareş: „Bine, după ce m-a certat şi şi-a bătut p*** de mine, că dom’le n-ar veni unul la mărire cu 8 şi vii tu! Păi i-am zis că eu sunt într-o situaţie delicată, ştiţi complementar, alea, alea! A, că nu ştiu ce, m-a luat, m-a p***t un pic, da băiatule, tu ai 5,08! Pfai mamă. (…)”

Rareş: „Arabul ăsta le face ceva de…”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.