Ieri ar fi trebuit să aibă loc ultimul termen în procesul în care jurnaliştii de la Antena 3 au fost obligaţi de instanţa de fond să plătească daune morale de 250.000 de lei Laurei Codruţa Kovesi, pentru o serie de afirmaţii la adresa ei, făcute într-o emisiune televizată în urmă cu doi ani. La ora 15.00 a început procesul. Înainte cu 15 minute, procurorul șef și-a făcut apariția la Curtea de Apel București (CAB), însoţită de doi SPP-işti.


Taberele au stat separate

Jurnaliştii au încercat să-i smulgă o declaraţie privind zvonurile că ar fi fost spionată, dar aceasta nu a vrut să comenteze. Nu după mult timp, au sosit şi Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Adrian Ursu, Mugur Ciuvică şi Mircea Badea. Cel din urmă s-a etalat în fața instanței sprijnit într- o cârjă. Prezentatorul TV nu a fost victima unui meci de box, ci s-a operat la ligamentele încrucişate. Ca două echipe de fotbal, „jucătorii” au stat separaţi ca şi când ar fi aşteptat fluierul arbitrului. Procesul a început. Două rânduri de bănci. Kovesi s-a aflat în față, iar ceilalți, în spate. Toți ochii erau ațintiți asupra lui Kovesi. Sala s-a ridicat în picioare. Intrase judecătorul. După nici 20 de minute, băncuţele erau goale. Jurnalistul Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupă de acest caz, pe motiv că și-au îndeplinit obligațiile profesionale cu rea-credință.


FOTO: Codruța Kovesi, flancată de SPP-iștiCererea de recuzare va fi dezbătută de un alt complet de judecată, urmând a se stabili un termen când procesul va fi reluat.

Susținătorii au adus un steag și lalele roșii

Pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, un bătrânel care avea agăţat de gât un carton a început să fluture steagul României exact când cei de la Antena 3 se pregăteau să dea declaraţii. Lângă acesta, alte patru doamne înarmate cu lalele roșii și galbene strigau bucuroase: ,,Mult succes, domnule Gâdea!”. Spre amuzamentul tuturor, Mircea Badea s-a dat în spectacol. În stilu-i caracteristic, a răspuns la întrebarea venită din partea unui fotoreporter, în legătură cu şpagatul: ,,Nu voi mai face şpagatul pe două scaune, ci într-unul singur”.


FOTO: Un stegar, un polițist și o admiratoare au căscat gura la ce discutau jurnaliștii de la Antenă 

Te-ar putea interesa și: