Evenimentul Zilei > International > Insula MORŢII. Inchisoare SPECIALĂ pentru imigranţi
Insula MORŢII. Inchisoare SPECIALĂ pentru imigranţi

Insula MORŢII. Inchisoare SPECIALĂ pentru imigranţi

Decizia parlamentulu din Danemarca de a se construi o închisoare specială pentru imigranţi a fost aspru criticată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului. Cu toate acestea, oficialii danezi justifică această decizie prin faptul că aceasta reprezintă, de fapt, o măsură de protecţie a condamnaţilor.

Parlamentul danez a aprobat joi o propunere legislativă privind plasarea criminalilor străini pe o insulă mică de şapte kilometri pătraţi situată în estul Danemarcei, potrivit antena3.ro

Planul a fost criticat de către şeful Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului şi este privit de mulţi ca un simbol al poziţiei din ce în ce mai dure a Danemarcei privind imigraţia.

Guvernul intenţionează să plaseze până la 100 de infractori, a căror sentinţă de deportare nu poate fi executată deoarece riscă să fie torturaţi sau executaţi în ţările lor de origine, pe o insulă de şapte kilometri pătraţi.

Insula Lindholm este folosită ca laborator şi crematoriu de către oamenii de ştiinţă care studiază gripa porcină, rabia şi alte boli contagioase. Unul dintre feriboturile care transportă călătorii pe insulă este numit "Virusul".