Evenimentul Zilei > Justitie > Instanța a decis! Ce se întâmplă cu un fost procuror „greu” din România
Instanța a decis! Ce se întâmplă cu un fost procuror „greu” din România

Instanța a decis! Ce se întâmplă cu un fost procuror „greu” din România

Instanța supremă respinge contestația împotriva executării pedepsei de 4 ani de închisoare pentru luare de mită, depusă de un fost procuror de la Parchetul General.

Cătălin Nicolae Ceort, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a depus  pe 3 martie 2020 o contestație la instanța supremă împotriva executării pedepsei de 4 ani de închisoare pentru luare de mită. Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins joi contestația, conform Justnews.

Detalii soluţie:

„Respinge contestaţia formulată de condamnatul Ceort Cătălin Nicolae împotriva executării sentinţei penale nr. 314 din 22 mai 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în dosarul nr. 1199/1/2017, definitivă prin decizia penală nr. 209 din 7 octombrie 2019 a Completului de 5 Judecători al instanţei supreme, pronunţată în dosarul nr. 1734/1/2018.

Obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul Ceort Cătălin Nicolae, în sumă de 80 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 mai 2020”, se arată în soluția oferită.

Cătălin Nicolae Ceort, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost condamnat definitiv pe 7 octombrie 2019 de judecătorii Instanţei Supreme pentru luare de mită, el fiind acuzat că a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul adoptării unei soluţii favorabile.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul depus de Cătălin Ceort, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond în mai 2018. Pe data de 6 noiembrie 2019, preşedintele Klaus Johannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Cătălin Nicolae Ceort – ca urmare a condamnării definitive.