O companie de pompe funebre dintr-un oraș din centrul Rusiei și-a adaptat serviciile momentului și oferă transmisii live, online, gratuit, de la toate înmormântările. Astfel,  ajută clienții să mențină distanțarea socială în timpul pandemiei mortale de coronavirus, a informat presa locală.

Republica rusă Bashkortostan, situată la 1.400 de kilometri est de Moscova, a confirmat joi joi 22 din cele peste 10.000 de cazuri de coronavirus din țară. La fel ca în multe alte regiuni rusești, autoritățile au impus reguli de blocare pe toată durata lunii aprilie. Casa funerară UfaRitual, din orașul Ufa, oferă clienților fie un videoclip înregistrat, fie un flux live privat de la înmormântare.

”Aceasta este o măsură forțată de condițiile actuale”, a declarat Alexander Morozov, proprietarul casei funerare menționate. Compania va transmite live și de la priveghi, tocmai pentru a ține oamenii acasă, ca o măsură suplimentară de protejare împotriva SARS-COV 2.

Deși reprezintă o premieră pentru Rusia, înmormântările transmise în direct au fost încurajate de Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA ca o modalitate de a preveni răspândirea coronavirusului. Italia și China, două dintre zonele cele mai afectate din lume de COVID-19, au interzis temporar organizarea de înmormântări, tocmai pentru a evita creșterea ulterioară a contracțiilor.

SUA au raportat, ieri, 432.132 de cazuri de infecții cu SARS-COV 2, cele mai numeroase din lume și 14.817 de decese. Italia are 139.422 de cazuri și cel mai mare număr de decese din lume, 17.669. China, de unde a apărut virusul, a raportat 81.865 de cazuri și 3.335 de decese.

Sursa: The Moscow Times