Îngheţata studenţilor din Galaţi, din fructe şi zer, medaliată cu aur la Paris

Îngheţata studenţilor din Galaţi, din fructe şi zer, medaliată cu aur la Paris

„Am cucerit Parisul!”, exclamă Ana-Georgiana Popa. Ea şi cu încă două colege ale sale, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, au creat îngheţata din gutui, prune şi zer.

Acest produs a fost medaliat cu aur la „Ecotrophelia”, un concurs desfăşurat în capitala Franţei, în care tinerii au posibilitatea să-şi dovedească inventivitatea, dar în acelaşi timp destinat alimentelor viitorului, în primul rând curate, din punctul de vedere al conţinutului.

Nu mai puţin important este aportul coordonatorului de proiect, Daniela Borda, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Conceptul său este legat de valorificarea potenţialului naturii. Totul fiind absolut natural.

Doi ani şi jumătate au muncit pentru acest deziderat. Au fost multe încercări, povesteşte dascălul. În cadrul facultăţii există echipamentele necesare, pentru obţinerea unor prototipuri. Practic, o miniaturizare a produsului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel care gustă aşa ceva are plăcuta surpriză a pulpei fructelor. Se adaugă zerul concentrat şi delactozat. Asta face ca îngheţata să poată fi consumată şi de persoanele care au intoleranţă faţă de lactoză.

Următoarea etapă este găsirea unei firme de profil care să treacă la producţie, iar îngheţata să ajungă astfel pe piaţă. Ana-Georgiana Popa este acum în primul an de Master, iar planul ei e să rămână în ţară după studii. Deja a primit oferte de angajare de la firme din domeniul industriei alimentare.