Conform oficialilor de la Madrid, ultimele raportări oficiale arată, vineri, 3105 de pacienți cu COVID -19 vindecați și doar 2796 de cazuri nou apărute. De asemenea, şi numărul deceselor nou înregistrate e foarte mic – 367 de cazuri.

Guvernul spaniol discută cu liderii regionali un prim plan de relaxare treptată a măsurilor, care vor fi cu siguranţă diferite, deoarece există regiuni cu foarte puţine cazuri sau care nu au fost afectate deloc de pandemie. Madridul şi Catalonia, unde s-au înregistrat cele mai numeroase cazuri vor fi, cel mai probabil, ultimele regiuni unde restricţiile vor putea fi relaxate.

”Dacă ne uităm la datele integrale pe regiuni, vedem că sunt zone care stau mult mai bine decât Catalonia şi Madrid. Chiar şi cu aceste întârzieri de raportare, ne putem gândi că situaţia actuală ne permite să plănuim deja următoarele faze. Noi vom /aporta/ acestui plan datele şi părerea noastră. Deciziile se vor lua unde e cazul”, a declarat directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe din Spania, dr. Fernando Simón.

Sursa: Radio România  Actualități