Indian Wells: Patru românce pe tabloul principal de simplu, două calificate direct în turul secund

Indian Wells: Patru românce pe tabloul principal de simplu, două calificate direct în turul secund

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, Sorana Cîrstea, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25, Monica Niculescu, locul 63 WTA, şi Alexandra Cadanţu, locul 59 WTA, vor lua startul pe tabloul principal de simplu al turneului de la Indian Wells, primele două fiind acceptate în turul 2, informează Mediafax.ro.

Halep, eliminată în turul doi anul trecut, va juca în manşa secundă cu învingătoarea partidei dintre japoneza Kurumi Nara, locul 47 WTA, şi o sportivă venită din calificări.

Şi Cîrstea (turul 3 în 2013) va trebui să aştepte primul tur pentru a-şi cunoaşte adversara, germanca Andrea Petkovici, locul 37 WTA, sau o jucătoare din calificări.

Monica Niculescu va juca împotriva sportivei Marina Erakovici (Noua Zeelandă), locul 62 WTA, iar Alexandra Cadanţu va evolua cu jucătoarea americană Coco Vandeweghe, locul 108 WTA, beneficiară a unui wild card.

Ne puteți urmări și pe Google News

Participarea pe tabloul principal, în turul I, este premiată cu 11.000 de dolari şi 10 puncte WTA, iar pentru manşa a doua se acordă 16.000 de dolari şi 35 de puncte WTA.

Competiţia de la Indian Wells (California, SUA), cea mai mare după cele de Grand Slam, este de categorie Premier Mandatory şi are premii totale de aproape 6 milioane de dolari. Câştigătoarea acestui turneu este recompensată cu un milion de dolari şi cu o mie de puncte WTA. Tabloul principal de simplu cuprinde 96 de jucătoare, cu 32 de capi de serie, care evoluează direct în turul secund.

Meciurile se dispută pe hard la Indian Wells Tennis Garden, o bază sportivă de 360.000 de metri pătraţi, cu o arenă centrală de 16.100 de locuri, a doua din lume din punct de vedere al capacităţii, după Arthur Ashe Stadium de la Flushing Meadows, New York (peste 22.500 de locuri).