Bătălia pentru Sectorul 6: Independentul Florescu (28%) s-a apropiat de primarul Poteraş (35%)

Bătălia pentru Sectorul 6: Independentul Florescu (28%) s-a apropiat de primarul Poteraş (35%)

Rareş Mănescu, candidatul USL la primărie, nu atinge pragul psihologic de 20%, potrivit ultimelor sondaje de opinie.

Divergenţele dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu privind insistenţa liderului liberal de a-l impune candidat la Primăria sectorului 6 din partea USL pe Rareş Mănescu, prietenul său de casă, mocnesc în continuare la nivel înalt.

Mai mult, în filialele locale ale celor două partide, candidatul liberal, care a cheluit deja peste 2 milioane de dolari pe publicitatea electorală, conform monitorizărilor specialiştilor de media, nu se bucură de susţinere. Aripa social- democratului Adrian Mutu boicotează campania din interior. Practic, voluntarii PSD lipsesc de la evenimente în mod ostentativ. Nici în propriul partid, Rareş Mănescu nu se bucură de prea mare susţinere, el făcându-şi campanie prin sector cu oameni plătiţi, dintre asistaţii sociali.

În condiţiile în care USL se bucură de încrederea a 49 % din populaţia sectorului, candidatul acestei alianţe nu reuşeşte să depăşească pragul psihologic de 20 %. De ce? "Nu trece sticla", zic experţii. Pentru că este favoritul preşedintelui PNL, Rareş Mănescu a stârnit nervozitate printre candidaţii PNL la alegerile locale. Ca urmare a unor decizii luate de Biroul de presă din Aviatorilor, doar el este trimis la televiziuni, pe timpul de emisie al partidului. Dan Voiculescu aşteaptă după colţ eşecul lui Rareş Mănescu

Ne puteți urmări și pe Google News

Rareş Mănescu nu joacă doar cărţile proprii sau ale celor din grupurile sale de interese imobiliare, fiind de notorietate apetenţa sa pentru astfel de afaceri. El este practic mâna dreaptă a lui Antonescu.

Jucător abil, Dan Voiculescu, liderul PC, a interzis apariţia lui Mănescu pe posturile sale de televiziune. De susţinerea sa se bucură din umbră Ştefan Florescu, principalul contracandidat al primarului Cristian Poteraş. Candidatul independent are 28%, iar Poteraş 35%. Lupta este extrem de strânsă.

Din acest motiv, în orice emisiune în care este prezent, Rareş Mănescu pare stresat. Disperat şi nervos, face greşeli de exprimare. Nu prezintă niciun program politic. Candidatului independent Florescu, considerat principalul opozant al primarului, i s-au făcut zeci de plângeri penale din partea liberalilor din guvern. În plus, ANI, instituţie cunoscută că reacţionează doar politic, l-a declarat incompatibil. “Sunt supus unui linşaj din partea găştii lui Mănescu", spune adeseori Florescu, în întâlnirile cu oamenii din sector. Principalul contracandidat al actualului primar al sectorului 6, Cristian Poteraş (PDL) este Ştefan Florescu (independent) FOTO: AGERPRES Dan Voiculescu este tot mai apropiat de PSD. Nu-i convine nivelul de reprezentare pe care-l are PC în USL. Conform protocolului Alianţei, pentru alegerile parlamentare, importante vor fi rezultatele de la “locale." Pierderea alegerilor de către Rareş Mănescu ar fi un plus pentru pretenţiile patronului Antenelor. PNL Bucureşti, în fierbere

În organizaţia Bucureşti a PNL e o fierbere şi mai mare. E de notorietate scandalul sacrificării lui Andrei Chiliman pentru a-i face culoar lui Mănescu spre conducerea filialei. De ce e important acest post? Pentru o simplă semnătură. Persoana în funcţie semnează listele parlamentare. Aici este cheia.

Crin Antonescu doreşte să-şi impună protejaţii pentru cele 16-18 locuri eligibile, ştiind cât de fidelizat este bazinul electoral liberal din Bucureşti.

Filiala sectorului 6 e divizată, dar nimeni nu are curajul să se împotrivească făţiş pentru că riscă să fie dat imediat afară. În organizaţie s-a instituit teroarea. Nu numai voluntarii sunt urmăriţi prin GPS, ci şi membri ai Biroului Politic. Şi atunci, jumătate dintre ei au ales non-combatul.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în alte filiale ale PNL Bucureşti. Mai ales la sectorul 2, unde Cristian Popescu a fost înlăturat de la conducerea filialei fără motiv. "Poate pentru că nu a lustruit tocurile Adinei Văleanu", zic răutăcioşii din partid. Deși a cheltuit mult în campanie, Rareș Mănescu, candidatul USL, este îngrijorat că iese din cărți în sectorul 6 FOTO: AGERPRES 2 milioane de dolari este bugetul de campanie pe care Rareş Mănescu l-a depăşit, potrivit monitorizărilor media Rareş Mănescu este mâna dreaptă a lui Crin Antonescu. Pentru a-l impune candidat, şeful PNL a iscat un scandal de proporţii în partid Mănescu şi grupul de la Monte Carlo

Este de notorietate scandalul desemnării lui Rareş Mănescu drept candidat al USL pentru Primăria sectorului 6. Victor Ponta nu voia nicicum să apară, pe lista alianţei PSD – PNL, omul poreclit "Puşculiţă". Rareş Mănescu este trezorierul PNL şi s-a ocupat îndeaproape de problema locativă a preşedintelui Crin Antonescu. Prezidenţiabilul stătea cu mama sa pe Bd. Corneliu Coposu. Mănescu l-a ajutat, spun surse liberale, pentru a achiziţiona penthouse-ul de 400.000 de euro pe strada Zăgazului, aflat pe malul lacului Floreasca, fără ca şeful său să aibă grija împrumuturilor şi a dobânzilor bancare. Banii ar fi provenit de la unul dintre misterioşii membri ai grupului de la Monte Carlo. Blocul de pe str. Zăgazului în care Crin Antonescu a cumpărat un apartament de lux FOTO: ARHIVA EVZ

Candidatul USL este un pion al misteriorului grup de la Monte Carlo, specializat în afaceri imobiliare foarte bănoase

Turnul Babel din Charles de Gaulle

Un om de afaceri apropiat de Mănescu a vrut să construiască ilegal un zgârie- nori

Din cauza grupului de la Monte Carlo a ieşit scandalul în filiala PNL – Bucureşti. Andrei Chiliman nu a vrut să-i dea avizul de construcţie pentru o clădire mai înaltă decât limita admisă în PUZ-ul zonei din Charles de Gaulle. Unul dintre afaceriştii de la Monte Carlo are acolo 600 de metri pătraţi de pământ şi voia să ridice un zgârie-nori.

Primarul Chiliman a cerut respectarea legii, iar rechinul s-a enervat şi a trecut la atac. Umil şi dator, Crin Antonescu a bătut cu pumnul în masă pentru Rareş Mănescu. Victor Ponta a făcut un pas înapoi, dar filiala PSD din sectorul 6 nu-i dă niciun ajutor lui Mănescu. Nici nu are nevoie, pentru că bugetul său de campanie e fără limită. Aşa se explică sumedenia de panouri cu Rareş Mănescu.

Acesta este candidatul ideal pentru poftele imobiliare ale oamenilor de afaceri din jurul său. Se laudă că sectorul 6 ar fi doar o haltă pentru că trebuie să ajungă primar general sau prim ministru.

Pentru cei naivi, Rareş Mănescu ar fi o schimbare. El este de fapt doar un pion al afacerilor imobiliare al misteriosului grup de la Monte Carlo.

600 de mp deţine, în sectorul 1, omul de afaceri. Proiectul său imobiliar a fost blocat de primarul Chiliman

Dan Voiculescu s-ar bucura dacă Rareş Mănescu ar pierde. El a interzis apariţiile acestuia la Antene Citiți și:

  • BĂTĂLIE ÎN USL. Candidatul PC la sectorul 6, Ștefan Florescu, așteaptă sprijinul lui Ponta
  • Răfuieli pe față între Antonescu și Ponta. Baronul Boșcodeală: „Liberalii mai întâi să demonstreze ce pot”
  • Rupe Crin Antonescu protocolul la București de dragul lui Rareş Mănescu?
  • Poker pe candidaturile la Capitală. Antonescu: Ori sectorul 6 ori mergem separat. Cu ce plusează Ponta!
  • Crin Antonescu: Nu renunțăm la candidatura lui Rareș Mănescu la sectorul 6
  • Crin Antonescu îi curăţă pe vechii liberali din PNL!