Evenimentul Zilei > Actualitate > Îndemn emoționant pentru Bute, de la președintele FR de Box: „Ridică-te, Luciane!”
Îndemn emoționant pentru Bute, de la președintele FR de Box: „Ridică-te, Luciane!”

Îndemn emoționant pentru Bute, de la președintele FR de Box: „Ridică-te, Luciane!”

Lucian Bute (36 de ani) va lupta, mâine dimineață (de la ora 06:30, în direct la Digi Sport 1), pentru centura WBC la categoria supermijlocie, cu suedezul Badou Jack (32 de ani), deținătorul acestui titlu.

Pentru duelul de la Washington, Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box, i-a adresat pugilistului gălățean un mesaj emoționant.

„Lucian, duminică ai şansa să scrii din nou istorie pentru boxul românesc. De la meciul cu Berrio din 2007 şi până la nefericitul accident cu Froch, ai fost drapelul României în box. Modelul a mii de copii care vedeau în tine visul românului amărât că într-o zi ar putea fi încoronat peste Ocean <<regele regilor>>. Zeci de duminici ne-am trezit şi am fost alături de tine, de românul care nu a uitat niciodată de unde a plecat. După meciul cu Froch, mulţi te-au considerat terminat, uitând că un campion se ridică după orice lovitură, indiferent cât de puternică este ea. În celebrul film Rocky, Balboa definea campionul în faţa fiului său: <<Dar nu e vorba despre cât de tare poţi să loveşti, ci despre cât de tare poţi să fii lovit şi să continui să mergi înainte.>>

Şi tu ai mers înainte, la meciul cu DeGale făcându-ne din nou mândri că avem un boxer de mare valoare în boxul mare de peste Ocean, că marile televiziuni americane transmit în milioane de case meciul unui român. Ridică-te, Lucian, acolo unde ai mai fost şi unde meriţi să fii! Ridică-te, Lucian, şi ridică-ne şi pe noi din fotolii în momentul în care se va anunţa NOUL campion mondial WBC!

Acum, dacă ştii cât valorezi, du-te la Washington şi cere ce ţi se cuvine. Arată cât valorezi. Arată-ne centura, Lucian! Toată suflarea boxului şi a lumii sportului din România va fi duminică alături de tine! Duminică, este Paştele pentru noi, ortodocşii! Ridică-te, Luciane!”, a notat Vasile Cîtea.