Evenimentul Zilei > Actualitate > Încurcătură macabră la INML. Cadavrul unui francez predat familiei unui american
Încurcătură macabră la INML. Cadavrul unui francez predat familiei unui american

Încurcătură macabră la INML. Cadavrul unui francez predat familiei unui american

O încurcătură macabră a avut loc la INML, la începutul acestui an, când cadavrul unui cetățean francez a fost predat din neatenție unei familii din Statele Unite care l-au incinerat crezând că este propria rudă.

Încurcătură macabră la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Lucrătorii neatenți au încurcat cadavrele a două persoane, astfel că trupul unui cetățean francez a ajuns în SUA. Cadavrul francezului a fost predat familiei unui cetățean american mort, de asemenea, la București.

La Institutul Național de Medicină Legală a fost demarată o anchetă în urma căreia să se stabilească ce s-a întâmplat. Conform Digi24, gafa lucrătorilor de la Institut s-a produs pe 7 ianuarie.

Familia cetățeanului american s-a prezentat la INML ca să recunoască și să ridice cadavrul. După îndeplinirea formalităților, aceștia au primit, din greșeală, trupul unui cetățean francez.

Gafa a fost descoperită după două săptămâni

Gafa a fost descoperită abia după două săptămâni de la înlocuire. S-a întâmplat după ce familia cetățeanului francez a venit să-i ridice cadavrul. Doar că, ce să vezi, acesta fusese trimis în America și, mai mult, a fost și incinerat.

„Se aduce la cunoștința opiniei publice că în activitatea I. N. M. L. «Mina Minovici» București s-a produs în data de 07. 01. 2021 o eroare de identificare a unei persoane decedate în timpul procedurii de predare către familie a corpului defunctului”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, eroarea a fost descoperită abia în cursul zilei de marți, 20 ianuarie. Iar în acest caz a fost demarată o anchetă penală.

„Eroarea s-a evidențiat în data de 20.01.2021 și a fost înaintată de îndată o plângere penală pentru demararea unor cercetări pe baza art. 298 Cod Penal”, se mai arată în comunicat.

INML își cere scuze pentru încurcătură

În aceste condiții, tot ce le-a mai rămas oficialilor de la INML a fost să-și ceară scuze celor două familii pentru încurcătura produsă.

„I.N.M.L. «Mina Minovici» București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema create. Institutul va întreprinde toate demersuri administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, transmite Institutul Național de Medicină Legală în comunicatul de presă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: