Raportul autopsiei de la Institutul de Medicină Legală București a fost eliberat, vineri la prânz, părinților îndurerați, care acum se pregătesc să-și înmormânteze copilul.

Medicii legiști au notat pe fișă faptul că micuțul nu avea probleme de sănătate, iar stopul cardio-respirator a fost provocat de analgo-sedare. În acest moment nu se cunosc dozele care au fost administrate copilului, deoarece testele toxicologice vor fi gata în câteva săptămâni.

“Stop cardio-respirator resuscitat cu encefalopatie anoxic ischemica. Analgo-sedare in regim ambulator pentru tratament stomatologic”, se arata in certificat.

Clinica Teddy Care, locul în care micuțul și-a găsit sfârșitul, nu avea autorizație pentru a efectua aceste proceduri de analgo-sedare, conform unui comunicat emis de Ministerul Sănătății. DSP a suspendat activitatea clinicii în momentul în care a fost declarat decesul băiețelului.

CITEȘTE ȘI Afaceri create pe o mincinoasă relație de rudenie cu Adrian Mutu. Fotbalistul face lumină în cazul copilului din clinica stomatologică

Familia a avut încredere în medicii acestei unități medicale private din Pitești, știind că anestezistul, medicul primar dr. Adrian Dinescu se recomanda cu o vastă experiență în aceste proceduri, iar clinica, așa cum se arată și în comunicatul oficial, a efectuat peste 400 de analgo-sedări.

CITEȘTE ȘI Patronul de la clinica stomatologică pretindea că e „ruda” fotbalistului Adrian Mutu! Copilul de 4 ani a murit. Anchetă EVZ

Totodată, Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a anunțat că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

El a mai precizat că propofolul, care s-a folosit și în cazul băiețelului decedat, este un produs foarte puternic şi a amintit că din cauza acestuia a murit şi Michael Jackson. „Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”, a explicat ministrul. „Mai precis, astfel de anestezii trebuie făcute doar în spital, unde există echipamente speciale pentru astfel de situații.Substanța se folosește exclusiv intraspitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele de substanțe de acest tip”, a spus Costache.