După ce a apărut informația că Ahmed Fahour a câștigat anul trecut 5,6 milioane de dolari australieni (4,3 milioane de dolari) – de 10 ori mai mult decât prim-ministrul țării, Turnbull a declarat că  această remunerație este „prea mare”.

Australia Post și-a apărat deciziile, spunând că acest salariu include și bonusurile pe care Fahour le-a primit pentru că dus afacerea de la pierderi la profit, în 2016. Organizația este proprietatea guvernului, iar politicienii din toate partidele au susținut că salariul este prea mare pentru un funcționar public.

Plățile făcute de Poșta australiană către Fahour, în anul care s-a încheiat în iunie 2016,  includ o primă de 1,2 milioane de dolari australieni, dar și alte beneficii care includ contribuțiile la pensie, a explicat Poșta Australiană.

„Este o afacere foarte competitivă și suntem nevoiți să plătim salarii competitive”, a spus președintele companiei, John Stanhope pentru  Australian Broadcasting Corporation, citat de BBC. El a adăugat că toate profiturile firmei – și aproape trei sferturi din vânzări – vin din anumite departamente ale acestei afaceri, care sunt în concurență cu firme precum DHL sau FedEx. 

Detaliile legate de salariul directorului au apărut în urma unei cereri formulate în acest sens de Senatul țării. Australia Post a încetat să mai publice salariile directorilor executivi, cum făcea în mod obișnuit, în raportul său anul din 2014-2015, dar Stanhope a declarat că „nu există nicio intenție de secretomanie sau lipsă de transparență”. 

Ahmed Fahour a devenit director executiv al Poștei Australiene în 2010.