INCREDIBILELE confesiuni ale capului mafiei pariurilor

INCREDIBILELE confesiuni ale capului mafiei pariurilor

Fotbalul italian stă din nou pe un butoi de pulbere. Noi dezvăluri cu privire la meciurile trucate pun la îndoială corectitudinea fotbalului italian din ultimii ani.

Macedoneanul Hristijan Ilievski, unul dintre șefii mafiei pariurilor ilegale din Europa, devenit milionar exculsiv din pariuri clandestine, a dezvăluit într-un interviu acordat cotidianului italian "La Repubblica" amănunte inedite din activitatea sa.

Ilievski a explicat cu lux de amănunte cum a reuşit să determine pe fotbalişti să scoată jocurile la licitaţie, oferind ponturi!

Cap al reţelei de pariuri clandestine "Ţiganii", Hristijan Ilievski e considerat de Procuratura din Cremona "omul-cheie" al mafiei pariurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vârstă de 37 de ani, Ilievski se află în acest moment în Macedonia, dar zice că vrea să se întoarcă în Italia pentru că s-a săturat să stea ascuns.

El a părăsit Italia în ziua arestării lui Signori.

Ilievski le-a povestit reporterilor de la "La Repubblica" cum îi contacta pe jucători prin intermediari, îi aştepta la hotel sau unde îşi stabileau cantonamentul cu genţi pline de bani şi îi convingea cu "oferte de nerefuzat".

"Noi nu cumpărăm decât informaţii şi pariem. Atât. Mă caută jucătorii şi-mi zic «20 de mii pune pe meciul ăsta ori pe rezultatul ăla!». E simplu şi merg la sigur pentru că lumea e de încredere.

Am 30 de fotbalişti, 90 la sută din Serie B, restul din A. Nu dau nume, că nu-s gîndac de bucătărie", a spus IIievski.

El susţine că aranjamentele sunt făcute de jucători: "Ei se înţeleg, apoi pariază şi vând ponturile. La licitaţie. Dacă nu le cumpărăm noi, le vând mafiei siciliene, celei albaneze, ungurilor ori lui Signori, unul dintre şefii reţelei italiene.

Deseori, chiar preşedinţii de cluburi pun totul la cale între ei. La finele sezonului trecut, am venit personal în Italia. A fost un «festival»".

Hristijan Ilievski a vorbit despre un meci Lazio - Genoa, scor 4-2, de  acum doi ani: "Trebuia să fie 1-1 la pauză, pentru că aşa aranjase Sculli.

Fanii fluierau copios, dar în repriza a doua a bătut cine avea nevoie şi s-a marcat mult. Am făcut un sac de bani pe acest joc şi nu numai noi, ci jumătate de Lazio. Toţi ştiau despre rezultatul trucat".

Ilievski a mai făcut câteva declarații șocante: "Lazio-Genoa n-a fost aranjat de Mauri, ci de Sculli. El cu amicii lui de la Genova. Sută la sută. De fapt, un milion la sută!

La finele sezonului trecut totul era decis: cine ia titlul, cine merge în cupele europene şi cine retrogradează. Am făcut un teanc de bani.

Cu 200 de mii de euro s-a cumpărat o partidă din Serie A în sezonul 2010-2011".