La numărul afişat în dreptul vânzătorului răspund reprezentanţii ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR), care afirmă din start că este o glumă proastă, un gest incalificabil, ce cotravine atât normelor de bun simţ, cât şi celor legale.

Purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat, pentru EVZ.ro, că acest anunţ nu este prima glumă proastă cu care reprezenţanţii biserici s-au confruntat. Au mai fost date anunţuri publicitare false privind vânzarea Catedralei Neamului.

Legea privind anunţurile de mică şi mare publicitate are nişte regului, iar când acestea sunt încălcate, publicaţia în sine are o problemă de credibilitate", a spus părintele Constantin Stoica.

Redăm mai jos anunţul care a apărut la rubrica vânzări imobiliare:

"Vând catedrala la roşu în Bucureşti, în zona Cotroceni – 13 Septembrie (în curtea Palatului Parlamentului). Construcţia este făcută din banii mei şi a altor contribuabili la bugetul de stat (pot demonstra cu acte contabile). Se vinde aşa cum se vede şi în fotografii, cumpărătorul având ocazia să o zugrăvească în ce culori doreşte şi să picteze sfinţi şi îngeri cu fete care să semene cu el. Construcţia are 38.000 metrii pătraţi, 5 etaje (trei subterane şi două deasupra solului), 12 lifturi, buncăr antiatomic, 500 locuri de parcare. Preţul de 500.000.000 Euro nu este negociabil.Cumpărătorul îşi va putea recupera investiţia în maxim 5 ani şi nu va avea nici un fel de obligaţii financiare faţă de instituţiile statului", se arată în anunţul publicat pe anuntulcorect.ro.