Românul este dat în urmărire de Poliție fiind acuzat că a lovit şi gazat un coleg bulgar pe o autostradă din sudul Germaniei. Cei doi s-au șicanat reciproc în trafic, iar la un moment dat românul s-a dat jos din TIR și l-a bătut măr pe bulgar, lăsându-l lat în mijlocul drumului, pe autostrada B31.

Nu este clar de la ce au pornit șicanele, însă martorii povestesc pentru schwarzwaelder-bote.de că, imediat după ieşirea din tunelul Dogginger, românul care circula în spatele camionului condus de un bulgar a început să dea flashuri şi să claxoneze, nervos că autotrenul din față frânează prea des. Mai mult, se pare că, la un moment dat, românul a reușit să-l depășească pe bulgar și apoi a frânat brusc, blocând autostrada. Cei doi şoferi au coborât din cabine și s-au luat la bătaie pe mijlocul drumului, însă românul s-a folosit de un spray paralizant şi astfel a reușit să-și snopească „adversarul”.

Presa germană scrie că o coloană de câțiva kilometri s-a format în spatele camionului cu numere de Bulgaria deoarece șoferul nu mai putea conduce din cauza rănilor provocate de gazul iritant și de pumnii încasați de la român.

Românul conducea un autocamion MAN, cu numere de Cluj. Șoferul este un bărbat scund, cu vârsta în jur de 40 de ani, păr negru și tuns scurt.