Evenimentul Zilei > International > Incident militar în Marea Neagră, între Rusia și Franța. Avioane interceptate de urgență
Incident militar în Marea Neagră, între Rusia și Franța. Avioane interceptate de urgență

Incident militar în Marea Neagră, între Rusia și Franța. Avioane interceptate de urgență

Un incident aviatic petrecut în Marea Neagră a avut loc după ce Rusia a interceptat aeronave ce aparțin armatei din Franța.

Conflict militar în Marea Neagră, între Rusia și Franța, după ce prima țară a interceptat trei avioane. Care aparțin francezilor și survolau acea zonă. Anunțul a fost făcut de ministrul rus al Apărării.

Două avioane de vânătoare ruseşti Su-27 au ieşit în întâmpinarea unui avion de realimentare KC-135 şi a două Mirage-2000. Identificate deasupra apelor internaţionale şi care se apropiau de frontierele ruseşti. Conform oficialului de la Kremlin.

Rusia, dispută cu Franța. „Cele două avioane de vânătoare ruseşti au revenit la bază”

„Odată ce aparatele străine au făcut cale întoarsă şi nu se mai îndreptau spre frontierele Rusiei, cele două avioane de vânătoare ruseşti au revenit la bază. În conformitate cu regulile internaţionale”. A fost mesajul transmis de la Moscova. Marea Neagră, prin care se poate ieşi doar prin strâmtoarea Bosfor la vest, controlată de turci, şi strâmtoarea Kerci la nord, controlată de ruşi, reprezintă o zonă strategică importantă. Locul unde se încrucişează influenţa rusă şi cea a Alianţei Nord-Atlantice (NATO).

Au mai fost astfel de incidente și în trecut, dar fără consecințe grave. Anul trecut, patru bombardiere ruse au fost interceptate la 40 km de Alaska

Avioane de vânătoare ce aparțin Rusiei se apropie în dese ocazii de avioane occidentale care zboară în apropierea spaţiului aerian al acestei țări, în Marea Neagră, în Marea Baltică sau în Oceanul Pacific. A fost vorba despre evenimente ce au rămas fără repercusiuni, lipsite de incidente majore.

În iunie 2020, patru bombardiere ruse au fost interceptate la 40 km de Alaska, potrivit oficialilor americani de la Pentagon. Cu două săptămâni înainte, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini în care apar două bombardiere americane B-1. Acestea au fost interceptate după ce au survolat mările Baltică şi Neagră, în apropiere de Rusia, conform Agerpres.


Un nou incident între SUA şi Rusia!  Avioane ruseşti, interceptate în Alaska. VIDEO 

ALERTĂ aviatică în EUROPA. Aeronave RUSEȘTI au fost INTERCEPTATE de AVIOANELE MILITARE