Incidentul a avut loc puțin după ora 14:00 la Acvariul din Constanța, aflat pe faleza Cazinoului. Din cauze necunoscute încă, geamul bazinului, care avea 4 metri cubi și în care înotau zeci de crapi japonezi, s-a spart. Uriașul șuvoi de apă și pești s-a prăvălit astfel peste puhoiul de vizitatori din incinta acvariului. Oamenii au avut timp să se ferească, deși au fost udați zdravăn,  însă tânăra de 16 ani era cu spatele, iar cioburile au lovit-o în spatele unui picior.

Punctul de prim ajutor SMURD era la mai puțin de 5 metri de acvariu, pentru a oferi asistență medicală de Ziua Marinei. Victima, care sângera puternic, a fost bandajată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Constanța, cu plagă membru inferior, conștientă, stabilă, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica. Poliția a deschis o anchetă.

Peștii din bazinul distrus au supraviețuit.“Nu a murit niciunul, au fost recuperați de pe jos, de angajați, și i-au băgat într-un alt bazin”, a declarat pentru EVZ, Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Geamul bazinului era pus din 2014 , având o grosime de 1,9 centimetri, nefiind securizat. “Nu s-a spart din senin. Este posibil ca cineva să fi folosit un obiect ascuțit intr-o margine, la zona de sensibilitate. Nu putem ști pentru că nu avem, acolo, cameră de supraveghere, dar facem o anchetă”, a mai spus Adrian Bîlbă, precizând că bazinul va fi refăcut urgent.