Scandalul este descris, pe Facebook, chiar de către managerul Spitalului Orășenesc Hârșova, Andrei Bogdan Zidaru. ”Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie să facă față unor situații extreme, neprevăzute, cum este cea pe care o vom relata în cele ce urmează, scrie managerul .

”Individul, aflat în a treisprezecea zi de autoizolare, în stare de ebrietate,  s-a autoaccidentat și, în jurul orei 18,00, plin de sânge, a pătruns grav rănit în incinta spitalului, amenințând, jignind și scuipând medici și asistente deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiți să-i salveze viață. Oameni care au continuat să își facă treaba, indiferent de amenințările acestuia și de faptul că se expun unui caz suspect de COVID-19.

Individul în cauză a trebuit să fie stabilizat pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în altă parte, acesta pierzând mult sânge și fiind într-o stare critică.

Rezultatul? Șase  angajați ai spitalului, nevinovați, care și-au făcut treaba cu maximă dăruire, aflați acum în autoizolare până la sosirea veștilor (rezultatele testării la COVID-19). Și, bineînțeles, acest individ, stabilizat, teafăr și izolat până la aflarea rezultatelor.

Managerul Andrei Bogdan Zidaru, își felicită colegii ”pentru calmul și tactul de care dau dovadă zi de zi, ajutând oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

Acești oameni sunt niște eroi și trebuie tratați că atare! Nu înjurați, nu scuipați, nu batjocoriți, nu umiliți, nu expuși la agenți patogeni fără echipamente de protecție, nu mințiți în dauna propriei sănătăți.

De asemenea, mulțumim organelor competențe pentru intervenția rapidă. Știm că va este greu, mai ales în această perioada de criză.

Solicităm public întocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat viețile oamenilor care l-au salvat astăzi. Individul este izolat într-un salon din Spital urmând, cel mai probabil, să fie dus într-un centru de carantină, din Constanța, pentru 14 zile.

Ne va fi din ce în ce mai greu să continuăm în aceste condiții. Este nevoie de mult calm și înțelegere.

În cursul zilei de mâine va fi solicitată comandamentului pentru situații de urgență prezența armatei (sau a unei alte autorități) pentru a asigura pază instituției. Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!, își încheie postarea managerul Spitalului Orășenesc Hârșova, Andrei Bogdan Zidaru.

(Foto-Facebook)