Vremea proastă a dat peste cap ceremoiile de primire a Luminii Sfinte de la Ierusalim la Sibiu. Aeronava care o aducea de la Bucureşti nu a putut ateriza la Sibiu, din cauza ploii şi a vântului şi a fost redirecţionat către Cluj, scrie Realitatea TV.

Zeci de preoți din Sibu şi judeţele limitrofe, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, au aşteptat laaeroport sosirea candelei.

Preoţii care nu sunt din judeţul Sibiu s-au dus s-o ia de la Cluj-Napoca. Cei din judeţul Sibiu vor lua candela Sfântă de la Catedrala Mitropolitană unde urmează să ajungă în două ore, de la Braşov, cu maşina, potrivit ÎPS Laurenţiu Streza, potrivit Antena 3.

„Avionul aterizează la Cluj și din CLuj o să vină pentru celelalte eparhii, pentru Alba și Deva. O să se întâlnească pe drum, la Alba Iulia sau la Teiuș. Cei de la Brașov au adus cu mașina de la București, iar în două ore sunt la mine, în Sibiu. Sibiul va avea „Lumină Sfântă”. Noi avem păstrată de anul trecut în Catedrală, dar va veni delegația și cu Lumină de anul acesta”, a declarat ÎPS Laurențiu Streza.

Mitropolitul Ardealului a dat asigurări că toţi credincioşii din mitropolie vor avea Lumina Sfântă la timp.