Închisoare pe viaţă pentru Mailat, o lecţie pentru toţi violatorii

Închisoare pe viaţă pentru Mailat, o lecţie pentru toţi violatorii

Curtea de Apel de la Roma a decis, astăzi, că românul Nicolae Romulus Mailat, cel care a violat-o şi ucis-o pe italianca Giovanna Reggiani, trebuie să ispăşească o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, dintre care şase luni le va petrece la izolare.

În plus, Mailat este obligat să plătească 2.500 de euro, reprezentând cheltuieli de judecată.

Iniţial, românul fusese condamnat la 29 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală, tâlhărie şi omor calificat şi plata a 500.000 de euro, reprezentând daune civile, sumă pe care trebuia să o achite soţului Giovannei Reggiani.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a salutat decizia magistraţilor.

Ne puteți urmări și pe Google News
"Duritatea verdictului în cazul uciderii Giovannei Rggiani oglideşte cu claritate faptul că justiţia nu îşi face datoria numai pentru familia victimei, ci şi pentru cetăţenii români. Acesta este un avertisment pentru toţi aceia care sunt tentaţi să abuzeze de femei", a spus Alemanno.

Procesul lui Romulus Mailat a început la Roma, pe 25 septembrie 2008. În octombrie a fost pronunţată sentinţa prin care românul era condamnat la 29 de ani de închisoare şi plata unor daune către soţul victimei, parte a sentinţei menţinută şi în pronunţarea de astăzi. La acestea s-au adăugat, în recenta decizie a magistraţilor, cheltuielile de judecată în valoare de 2.500 de  euro.

CITIŢI ŞI:

Avocatul lui Mailat: „Dacă a ucis-o, înseamnă că n-a atins-o“ 29 de ani de puşcărie pentru Mailat Avocatul lui Mailat: „Fără şanse să scape“