Evenimentul Zilei > Actualitate > Mișcarea mafioților ruși într-o „celebră” închisoare din România. Milionarul i-a șocat pe toți
Mișcarea mafioților ruși într-o „celebră” închisoare din România. Milionarul i-a șocat pe toți

Mișcarea mafioților ruși într-o „celebră” închisoare din România. Milionarul i-a șocat pe toți

Unul dintre cele mai celebre „VIP-uri” din închisoare a hotărât să facă o mutare pe care nu o anticipa nici familia acestuia, nici conducerea penitenciarului.

Milionarul Marian Iancu, se află în  închisoare după ce în toamna lui 2014 a fost condamnat la 12 ani de detenție pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Acesta a decis să facă o mutare care seamănă mai degrabă o strategie inspirată din regulamentul mafioților ruși „vor v zakone”, în traducere din limba rusă, „hoți în lege”.

Cu toate că omul de afaceri în închisoare de aproape cinci ani, acesta nu a făcut, niciodată, cerere să iasă la muncă, pentru a primi zile câștig, care i-ar putea reduce considerabil din pedeapsă.

Acesta ar fi explicat faptul că nu este interesat să lucreze pentru a-și reduce pedeapsa, întrucât ar considera oarecum degradant să dea cu mopul, cu mătura, să facă papuci ori altă activitate pe care trebuie să o facă cei care cu pedepse grele. Ba mai mult, Iancu ar refuza și să iasă în curtea de aer, pe motiv că nu ar avea „„ce să discute” cu ceilalți deținuți., scrie Spynews.