Evenimentul Zilei > Social > Închinăciuni și rugăciuni la distanță de icoane, de Sfânta Maria!
Închinăciuni și rugăciuni la distanță de icoane, de Sfânta Maria!

Închinăciuni și rugăciuni la distanță de icoane, de Sfânta Maria!

Credincioşii vor trebui să se închine la icoane de la distanţă, de Sfânta Maria, conform unei decizii a CSJU.

Participanţii la slujbele şi procesiunile religioase organizate în zilele de 14 şi 15 august la Mănăstirea Hodoş – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad – Gai, Mănăstirea Feredeu şi la Basilica Papală Maria Radna vor trebui să respecte o serie de măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, între care purtarea măştii în exterior şi interior şi închinarea la icoane de la distanţă, fără a putea fi sărutate, conform obiceiului.

Măsurile au fost decise, joi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a anunţat Prefectura Arad.

„Credincioşii se vor putea închina la icoane de la distanţă, fără a avea contact cu icoanele sau cu alte obiecte bisericeşti”, se arată în decizia CJSU.

Totodată, pe tot parcursul slujbelor „este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, atât în interiorul clădirilor cât şi în spaţiile deschise”.

Pe parcursul desfăşurării procesiunilor religioase, organizatorii vor trebui să asigure materiale de dezinfecţie şi de igienă personală.

„Dacă se constată că numărul pelerinilor aflaţi în incinta lăcaşurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora şi/sau ordinea publică, organizatorii au obligaţia de a lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului”, mai arată CJSU.

Autorităţile interzic organizarea de puncte comerciale fixe sau ambulante de vânzare a produselor de orice natură în incinta şi pe traseul lăcaşurilor de cult amintite prevăzute, cu excepţia magazinelor cu obiecte bisericeşti.

Se va interzice distribuirea de hrană, în sistem organizat, către credincioşi sau în orice alte forme asimilate şi se va interzice comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice în incinta şi pe traseul lăcaşurilor de cult, dar şi distribuirea şi/sau comercializarea de băuturi non-alcoolice în alte tipuri de recipiente decât cele îmbuteliate.

Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi ai Inspectoratului de Stat în Transport Rutier vor amplasa filtre la toate intrările în judeţ, precum şi pe traseele spre Mănăstirea Hodoş – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad – Gai, Mănăstirea Feredeu şi la Basilica Papală Maria Radna.

În fiecare an, aceste lăcaşuri de cult sunt vizitate de mii de credincioşi veniţi din toată ţara sau din străinătate, care participă la slujbele de Sfânta Maria.

 

Sursa: Agerpres

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.