Evenimentul Zilei > Social > Incestul românesc, în presa lumii
Incestul românesc, în presa lumii

Incestul românesc, în presa lumii

"Cât de surprinzător ar părea, incestul nu este întotdeauna o crimă în Europa", scriu jurnaliştii agenţiei Associated Press, care comentează modificările codului penal din România şi, mai ales, dezincriminarea incestului.

În Franţa, Spania şi Portugalia contactul sexual neforţat dintre părinţi sau bunici şi copiii sau nepoţii adulţi este permis încă de acum câteva decenii, iar AP notează că România pregăteşte o măsură asemănătoare.

Jurnaliştii au luat legătura cu un expert juridic de pe lângă Ministerul Justiţiei, Valerian Cioclei, care a argumentat că "nu tot ce este imoral trebuie să fie ilegal. Nu putem ajuta acesti oameni considerându-i infractori şi pedepsindu-i".

Lângă materialul din care cităm, a fost ataşată o imagine a austriacul Josep Fritzl, cel care şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani. Printre capetele de acuzare de care Fritzl a fost găsit vinovat figurează şi incestul.

"Ţara care v-a adus … nimic"

Eventuala nepedepsire a incestului, noul cod urmând să ajungă în Parlament în acest an, este temă şi pentru un articol publicat de ediţia online a FoxNews.

Mult mai dur a fost un articol scris de un blogger pentru site-ul reason.com. "Din ţara care v-a adus … cam puţin sau chiar nimic, vine ştirea internaţională a săptămânii", scrie Jeff Winkler, care consideră şocant argumentul lui Cioclei, prezentat mai sus.

"Îi urâţi pe nenorociţii care vor să dezincrimineze incestul. Atunci cântaţi împreună cu Paraziţii", se încheie post-ul, foarte citit şi comentat. Melodia propusă este "Fuck you România", lansată, în 2004, chiar de Ziua României, 1 decembrie.

CITIŢI ŞI:

DEZBATERE EVZ: "Infractor de România. Nu sunt pericol social"

În România, Fritzl ar fi murit necondamnat