Intervenția a fost dificilă pentru pompieri, căci flăcările nu au afectat doar apartamentul de unde a pornit incendiul. Focul s-a extins foarte repede la un alt apartament, potrivit observator.tv.

Nu se cunosc deocamdată cauzele producerii focului și nici dacă în cele două apartamente se afla cineva în momentul izbucnirii flăcărilor.

Cele mai multe astfel de incendii se produc, de obicei, din cauza emisiilor de gaze ori de la instalațiile de electrificare improvizate.

Specialiștii pornesc ancheta de la sursa de aprindere a focului și continuă cu mijlocul care a produs aprinderea, primul material inflamabil care s-a aprins, iar apoi se analizează împrejurările care au favorizat extinderea focului.

Recomandările ISU în caz de incendiu:

„Așteptați confirmarea apelului și gândiți-vă că glumele vă vor afecta considerabil bugetul familiei; dacă pentru salvarea unor persoane trebuie să treceți prin încăperi incendiate, puneți pe cap o pătură umedă; deschideți cu prudență ușile, deoarece afluxul rapid de aer, provoacă creșterea rapidă a flăcărilor; prin încăperile cu fum dens deplasați-vă târâs sau aplecați”, sunt o parte a recomandărilor ISU.

„Strigați victimile (copiii de regulă se ascund sub paturi, în dulapuri etc.) găsiți-i și salvați-i; dacă vi se aprinde îmbrăcămintea nu fugiți, culcați-vă pe pământ și rostogoliți-vă; asupra persoanelor cărora li s-a aprins îmbrăcămintea, puneți o pătură sau orice altceva care-i pot acoperi etanș; în cazul stingerii incendiului folosiți stîngătoare, apă, nisip, pământ etc.”, sunt alte câteva recomandări esențiale în caz de incendiu.

Te-ar putea interesa și: