Incendiu puternic lângă Biserica Armenească | VIDEO

Incendiu puternic lângă Biserica Armenească | VIDEO

O clădire de birouri din centrul Capitalei a luat foc azi-noapte. Imobilul, foarte înalt, se află în apropiere de Biserica Armenească. Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de miezul nopţii. Focul ar fi pornit de la un panou publicitar electric. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat că a fost un” incendiu foarte puternic, fără precedent la o clădire foarte înaltă" şi că toate maşinile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat la faţa locului. Flăcarile au căzut asupra clădirii Biserici Armeneşti. După trei ore de luptă cu focul, incendiul a fost stins. Poliţia este acum la faţa locului şi cercetează cauza incendiului.

"Sunt foarte îngrijorat pentru Biserica Armenească. Acest incendiu este o dovadă în plus că asemenea porcării imobiliare nu mai trebuie făcute. Acest turn a fost o ilegalitate de la bun început, iar acum culegem roadele corupţiei", a declarat ministrul culturii, Theodor Paleologu, prezent la faţa locului.

Imobilui incendiat, Millennium Business Center, are 18 etaje şi se află la o distanţă foarte mică de monumentul istoric Biserica Armenească. Clădirea de birouri a stârnit controverse încă de la proiectare. După turnarea fundaţiei, specialiştii au atenţionat că, din cauza presiunii aspura solului, biserica a suferit crăpături serioase, potrivit unui raport al Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“.

Deocamdată, nu au fost raportate victime. Focarul incendiului a fost localizat la jumătatea clădirii, fapt care a îngreunat intevenţia pompierilor. Circulaţia, oprită pe toate străzile din zona clădirii, a fost reluată în această dimineaţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Millennium Business Center are o suprafaţă totală construită de peste 25.000 mp, clădirea de peste 72 de metri înălţime fiind pe o structură compusă din patru subsoluri. Turnul Millenium este cea mai înaltă clădire construită pe structură de oţel.

Boc la incendiu

Şi premierul Emil Boc a fost prezent la faţa locului, el părăsind zona azi dimineaţă, în jurul orei 2.20.

"Am venit să văd ce este în zonă, să mă aigur că nu avem probleme cu victime omeneşti. Aceasta este prima noastră grijă. A doua mea grijă este protejarea Bisericii Armeneşti, fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, iar a treia grijă să vedem situaţia de la faţa locului ca să prevenim asemenea lucruri", a spus Boc, adăugând că pompierii au intervenit prompt.

Boc a discutat cu primarul general Sorin Oprescu şi cu primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, care i-a explicat premierului că incendiul a izbucnit simultan în mai multe locuri şi că s-a extins foarte repede atât la etajele inferioare, cât şi la cele superioare.

După ce primarul sectorului 2 i-a prezentat lui Boc situaţia, acesta, uitându-se către primarul general, a spus: "Ştiţi cum zice americanul? Wrong time, wrong place".

Sursa foto: www.skyscrapercity.com