Evenimentul Zilei > Actualitate > Video. Incendiu la spitalul din Slatina. Decizie fără precedent a autorităților.
Video. Incendiu la spitalul din Slatina. Decizie fără precedent a autorităților.

Video. Incendiu la spitalul din Slatina. Decizie fără precedent a autorităților.

Alertă! Miercuri, un incendiu a izbucnit la Spitalul Județean din Slatina, la secția de Psihiatrie.

UPDATE: În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie  a Spitalului Județean Slatina, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați. Numărul de telefon este 0722359050.


Un incendiu a izbucnit miercuri la Spitalul Județean și Slatina, la secția de Psihiatre. În această secție sunt internați aproximativ 40 de pacienți, anunță Realitatea Plus.

Incendiul a izbucnit la etajul 1 si la parter. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pacienții și personalul au fost evacuați în timp util.

Nu se cunoaște cauza incendiului. La fața locului au intervenit mai multe echipaje pompieri SMURD.

„S-a declanșat planul roșu de intervenție. Se intervine la capacitate maximă.  S-a declanșat o anchetă cu privire la cauza incendiului”, a declarat prefectul județului Olt.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Monica Althamer se deplasează miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a evalua situaţia şi a discuta cu autorităţile locale privind transferul pacienţilor în urma incendiului produs la unitatea medicală.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, se deplasează la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a discuta cu autorităţile locale privind transferul pacienţilor”, informează Ministerul Sănătăţii.

Poliţiştii din Slatina efectuează cercetări pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă în cazul incendiului izbucnit miercuri la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

Cristian Rădoi, adjunct al şefului IPJ Olt, a declarat pentru AGERPRES că în cauză se va începe urmărirea penală in rem.

„În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunile de distrugere şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina. Deocamdată se efectuează cercetări, se va începe urmărirea penală in rem, după care vom stabili şi celelalte detalii”, a spus Cristian Rădoi.

Cele 6 persoane de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina intoxicate cu fum în urma incendiului izbucnit miercuri sunt în stare stabilă, iar ceilalţi pacienţi evacuaţi vor fi transportaţi la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci.