Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu de proporții la o pensiune din Vama Veche. Video
Incendiu de proporții la o pensiune din Vama Veche. Video

Incendiu de proporții la o pensiune din Vama Veche. Video

O pensiune din Vama Veche a fost cuprinsă de flăcări, joi seara. Echipajele de pompieri s-au luptat cu focul ore în șir, însă casa a ars aproape total.

Incendiu de proporții la o pensiune din Vama Veche! O pensiune din Vama Veche, fără turişti în momentul incendiului, a fost cuprinsă de flăcări, joi seara.Incendiul s-a extins la imobil, după ce iniţial focul izbucnise la o rulotă din apropiere.Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul diverselor subunităţi.

Incendiu de proporții la o pensiune din Vama Veche! Era locuită de o familie cu un copil

„La această oră intervin 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două echipaje SAJ, un echipaj de descarcerare şi o autospecială din cadrul Şantierului Naval Damen. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că focul ardea generalizat”, a transmis ISU la scurt timp de la izbucnirea incendiului.

Conform sursei citate, după ce pompierii au intervenit peste o jumătate de oră, incendiul a fost localizat, Joi seară s-a intervenit pentru lichidarea acestuia. „Este vorba de o pensiune care era dată în funcţiune doar pe timpul sezonului estival, acum nu avea turişti. Din primele informaţii, nu sunt victime, proprietarii s-au autoevacuat. Ar fi vorba de distrugerea a aproximativ 280 metri pătraţi din acoperişul pensiunii”, a mai informat ISU.

Potrivit Ziua de Constanța, imobilul cu parter și etaj din lemn a ars aproape în totalitate. Pensiunea aparține unor localnici din Vama Veche. Nu s-au înregistrat victime. În imobil locuiau doar proprietarii, soț, soție și un copil, care s-au autoevacuat. Incendiul ar fi pornit de la sursă nesupravegheată, care a cuprins o rulotă din proximitate.

Incendiu în lanț la pensiunile din Moieciu de Sus

În noiembrie, 3 pensiuni din localitatea Moieciu de Sus, judeţul Braşov, au fost cuprinse de flăcări. Intervenția pompierilor s-a dovedit a fi foarte dificilă. Cele 3 pensiuni au fost distruse însă complet. În mare pericol s-au aflat și celelalte cabane de pe stradă, pentru că imobilele erau construite foarte aproape unele de altele. Intervenția a fost mult îngreunată de faptul că în zonă nu erau hidranți. Pompierii s-au alimentat dintr-un pârâu ce curgea în zonă.