INCENDIU DE PROPORŢII la Cernavodă. Zece case au fost MISTIUTE de FLĂCĂRI

INCENDIU DE PROPORŢII la Cernavodă. Zece case au fost MISTIUTE de FLĂCĂRI

Zece locuințe au ars într-un incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un cartier social din Cernavodă. Oamenii au fost revoltaţi că pompierii au venit să stingă focul, fără apă. Flăcările au fost stinse după mai bine de șase ore, fără a se înregistra victime.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cernavodă, Sorina Popa, a declarat pentru Ziua de Constanţa, că familiile rămase fără adăpost au primit ajutor din partea autorităţii locale, fiind mutate în adăposturile sociale ale Primăriei, unde vor rămâne cazate până când le vor fi repartizate alte locuinţe sociale.

Potrivit unui comunicat de presă, 20 de familii au rămas fără adăpost în urma incendiului de sâmbătă noaptea din Cernavodă. Afectaţi au fost locuitorii din cartierul Columbia al oraşului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, flăcările au izbucnit puțin după miezul nopții într-un cartier din Cernavodă, iar la locul intervenției s-au deplasat patru echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea și un echipaj de intervenție din cadrul CNE Cernavodă. Pentru că în cartierul Columbia nu există hidranţi, maşinile de pompieri au plecat la câţiva kilometri să realimenteze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pompierii au reușit să stingă flăcările de-abia în jurul orei 6.30. Ei au stabilit că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un cablu eletric defect de la unul din imobile, extinzându-se apoi și la celelalte. În urma primelor estimări, valoarea pagubelor se ridică la 600.000 de lei.