Incendiul a fost stins ieri după-amiază. Cauza izbucnirii focului nu se cunoaşte deocamdată, autorităţile investigând cazul, în timp ce unii martori au declarat că o saltea a luat foc în timpul unui conflict între persoanele dinăuntrul clădirii, care încercau să evadeze de acolo. Victimele erau bărbaţi, care au fost prinşi în interior şi au murit din cauza asfixierii, a declarat şeful pompierilor, Antonio Zavala.
Clădirea adăpostea un centru de reabilitare clandestin şi foarte multe persoane se aflau la primul etaj, care nu avea nicio scară de incendiu,a precizat Zavala.
Circa 40 de oameni erau găzduiţi într-un spaţiu mic, cu o singură ieşire, care era închisă cu un lanţ. Spargerea uşii grele de metal a fost cea mai dificilă parte a misiunii salvatorilor, a explicat şeful pompierilor peruani.
Centru ilegal

Potrivit BBC, Centrul "Cristos e Iubirea" folosea învăţături biblice pentru a trata dependenţa de droguri şi alcool. Uşile fiind blocate, unii pacienţi au sărit de la fereatsră pentru a se salva de flăcări.
Ministrul Sănătăţii, Alberto Tejada, a declarat că centrul de reabilitare nu avea licenţă de funcţionare şi s-a ordonat de două ori până acum închiderea lui. "Era o casă pe care ei o ocupaseră abuziv, pentru a încerca să trateze pacienţi dependenţi de stupefiante şi obişnuiau să încuie oamenii înăuntru, fără nicio supravegehre medicală", a explicat oficialul. 
Ministrul de Interne, Daniel Lozada, a precizat că poliţia îi caută acum pe proprietarii centrului.