Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un specialist trage un serios semnal de alarmă. Ar putea urma o perioadă cumplită
Încă un specialist trage un serios semnal de alarmă. Ar putea urma o perioadă cumplită

Încă un specialist trage un serios semnal de alarmă. Ar putea urma o perioadă cumplită

Un epidemiolog avertizează că problemele s-ar putea amplifica în perioada următoare.

România înregistrează un număr crescut de infectări cu coronavirus în ultimele două săptămâni, iar autoritățile trag semnale de alarmă și cer respectarea regulilor de protecție. În ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost consemnate 641 de noi cazuri și 21 de persoane care și-au pierdut viața din cauza pandemiei. România a depășit pragul de 34.000 de infectări.

Virusologul Emilian Popovici a avertizat că, foarte posibil, numărul de cazuri raportate zilnic va fi în creștere în perioada imediat următoare. „În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi.

Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a spus medicul, conform Digi 24.

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a vorbit despre necesitatea ca fiecare român să înțeleagă că trebuie să respecte în continuare măsurile de protecție. „Este extrem de important să conștientizăm măsurile acestea de protecție și să le luăm, pentru că altfel, acest virus nu ne va ierta.

„Este ca și când am sta cu geamurile și cu ușile deschise la casă și ne-am mira că intră hoțul în casă, că ne mai fură și ne-am mai și supăra!”, a mai precizat Emilian Popovici.

În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că a fost prelungită starea de alertă și nu vor apărea măsuri de relaxare. „Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19.

În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare”, a spus șeful de la Cotroceni.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: