Candidatul susținut de alianța formată din USR-PLUS și PNL, Nicușor Dan a criticat-o pe Gabriela Firea, cea cu care se confrută pentru scaunul de primar general, după ce aceasta a anunțat că intenționează să împartă măști de protecție sanitară în școli. Nicuşor Dana calificat demersul Gabrielei Firea drept o „o josnicie” având în vedere că se folosește de criza medicală pentru a-și promova imaginea.

„Candidatul PSD la Primăria Capitalei, actualul primar general, Gabriela Firea, a atins în urmă cu câteva ore un nou nivel al josniciei politice, pentru că este o josnicie politică să foloseşti o criză medicală, vulnerabilitatea unor persoane pentru a-ţi face campanie electorală”, a declarat Nicușor Dan.

El a precizat că a văzut cutii cu măști sanitare inscripționate cu însemnele electorale ale Gabrielei Firea, pregătite pentru a fi duse și distribuite în școlile din București, de angajați ai Primăriei Generale.

„Am văzut cutii cu măşti inscripţionate cu însemnele electorale ale Gabrielei Firea care urmează să fie distribuite de funcţionari publici în şcoli. Din punct de vedere moral, este o josnicie, din punct de vedere legal, sunt cel puţin trei legi care sunt încălcate”, a mai precizat candidatul Alianței USR-PLUS și PNL.

Totodată, el a atras atenția că legislația electorală interzice candidaților să-și facă campanie în școli și să ofere foloase material alegătorilor. De asemenea, potrivit spuselor sale, legea nu permite nici implicarea funcționarilor publici în campaniile de alegeri.

„Nu este permisă de legislaţia electorală oferirea de foloase materiale în campania electorală. Este interzisă campania electorală în şcoli. Este interzisă implicarea funcţionarilor publici în campania electorală, aspect cu o componentă penală”, a afirmat Dan.

El a menţionat că măștile sunt necesare în școli, pentru copiii care provin din familiile vulnerabile, însă autoritățile locale trebuie să le ofere în mod institutional.

„De aceea, primăriile din Bucureşti trebuie să ofere măşti copiilor care nu îşi permit să vină cu mască de acasă. Dar această chestiune trebuie să fie făcută în mod instituţional şi probabil că, dacă Primăria Capitalei nu ar fi azi în faliment, primarul PSD ar fi făcut chestiunea asta în mod instituţional. Însă a distribui măşti, a face campanie electorală în şcoli, utilizând o criză medicală, este o josnicie. Îi invit pe bucureşteni să vină pe 27 septembrie la vot, să facem astfel încât acest coşmar care s-a numit administraţia PSD să dispară din Bucureşti”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va dona 100.000 de măşti de protecţie sanitară pentru şcolile bucureştene și că va apela la primăriile de sector pentru a le distribui.

Mesajul lui Nicușor Dan către alegătorii lui Băsescu: „Votați-mă pe mine!” Ce alternativă au

Nicușor Dan despre Firea: „Incompetentă!” Ce spune despre o dezbatere televizată