Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un deces cauzat de RUJEOLĂ, la Timișoara. A murit un tânăr de 24 de ani
Încă un deces cauzat de RUJEOLĂ, la Timișoara. A murit un tânăr de 24 de ani

Încă un deces cauzat de RUJEOLĂ, la Timișoara. A murit un tânăr de 24 de ani

A mai murit un pacient cu rujeolă. De data aceasta e vorba de un tânăr în vârstă de 24 de ani. Oroiginar din comuna Ciudanoviţa, bărbatul a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara după o luptă grea cu această boală infecţioasă.

„Din păcate vorbim despre o nouă tragedie care a avut ca punct de plecare infecţia cu virusul rujeolic. Dacă până acum am fost obişnuiţi cu acele cazuri care aveau o vârstă fragedă şi aici mă refer la copii, iată că şi viaţa adulţilor este pusă în pericol de această boală infecţioasă. Din păcate tânărul de 24 de ani avea o patologie pulmonară, vorbim de un astm bronşic şi astfel virusul rujeolic a făcut ravagii. O perioadă lungă de timp pacientul a fost tratat foarte bine de către medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa dar insuficienţa respiratorie acută care a necesitat ventilaţie mecanică dar şi alte proceduri nu au reuşit să-l ţină în viaţă, din păcate organismul nu a mai rezistat şi tânărul a decedat. Singura metodă prin care poţi preveni rujeola este vaccinarea, de aceea noi medicii îndemnăm populaţia să nu refuze imunizarea pentru că acest procedeu medical chiar le poate salva viaţa şi cu atât mai mult cei care suferă de boli pulmonare ar trebui să se vaccineze”, a precizat medicul Ovidiu Bedreag, șeful ATI de la Spitalul Județean Timișoara, citat de Radio Reșița.

Cu acest caz, numărul deceselor din cauza rujeolei în Caraş-Severin a ajuns la cinci. Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România se ridică la 6.744, județele din vestul țării numărându-se printer cele mai afectate. (Foto: Adrian Pîclișan)